Ulvaanharjuviesti Ikaalisten Ulvaanharjussa 14.6.2022 klo 18.10

Tapahtumaohjeet (alustava)

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Viestitapahtumaan osallistuminen edellyttää kilpailulisenssiä.

Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä tapahtumasivuilla ja infon yhteydessä.

ORGANISAATIO

Kilpailunjohtaja: Kristiina Oksanen, 040 701 7698

Valvoja: Tuomas Väinä (KanSu), 050 323 3748

Ratamestari: Jukka Pohjonen 050 540 4354, Harri Vehkalahti 044 5531058

Maali / Tulospalvelu: Jussi Hannukainen, 045 6393431

Tiedotus: Juho-Veikko Hytönen, 040 536 1654

Parkki: Tapani Jokela

Tuomarineuvosto: Tuomarineuvostoon kuuluu puheenjohtaja ja 2 jäsentä.

KILPAILUKESKUS: Kilpailukeskus sijaitsee osoitteessa Ulvaantie 135, Ikaalinen. HUOM! Saapuminen kilpailupaikalle vain opastuksen mukaisesti. Opastus alkaa Palinperäntien ja Vasuntien risteyksestä. Opastus on paikoillaan klo 16.00 alkaen. Ajoaika opastuksen alusta n. 5 minuuttia. Pysäköinti on sallittua vain järjestäjien osoittamilla pysäköintipaikoilla, pääosin tienvarsipysäköinti järjestäjien opastuksen mukaisesti.  Ei parkkimaksua. Parkkialueelta matkaa kilpailukeskukseen 500 m. Parkista on opastus kilpailukeskukseen.

KILPAILUKARTTA: Tulostekartta, 5/2022, 6-värinen, käyräväli 5 m, mittakaava 7:500 (kisakutsusta poiketen). Kartan koko A4. Kartta on muovikotelossa. Vanha kartta on nähtävillä lähdössä.

MAASTO: Kilpailumaasto on pääosin mäntymetsää, jossa on pääasiassa hyvä näkyvyys ja juostavuus. Alueella on runsas tie-/polkuverkosto. Maastossa on rasteja lähekkäin. Muista siis tarkistaa rastin koodi!

KIELLETYT ALUEET: Kartassa ei ole merkittynä kiellettyjä alueita. Kilpailumaasto on kiellettyä aluetta muille kuin omilla osuuksillaan juokseville kilpailijoille. Tämä tulee huomioida erityisesti yleisörastin läheisyydessä.

LEIMAUSTAPA: Käytössä on emit-leimaus. Mikäli kilpailija ei ilmoita emit-numeroaan ilmoittautumisen yhteydessä, järjestäjä varaa vuokrakortin 5 €, maksu ja nouto infosta.

Emit-numeron muutos infossa 5 €. Lainatut Emit-kortit palautetaan infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 € maksu.

Kilpailija on itse vastuussa elektronisen emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua korttia. Lähdössä on mallirasti, jolla jokainen testaa oman korttinsa toimivuuden. Tapahtuman järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.

KILPAILUNUMEROT: Viestissä käytetään kilpailunumeroita. Joukkueen ja osallistujien numerot ovat nähtävissä lähtölistassa 14.6.2022 tapahtumasivulla sekä infossa. Joukkuekuori sisältää numerot ja tarkistuslipukkeet, jotka noudetaan joukkueittain (yksi jäsen) infosta. Omat hakaneulat mukaan.

Rintanumeron kaksi viimeistä numeroa ilmaisee joukkueen numeron ja ensimmäinen numero kertoo osuuden, ankkuriosuudella joukkueen numero. Esimerkki joukkueen numeroista 150, 250, 50.

EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET: Tarkistuslipukkeet ovat joukkuekuoressa.

VIESTIN OSUUDET: Viestissä on kolme osuutta, joista vähintään yhdellä osuudella on oltava nainen. Viestin osallistuminen ei edellytä lisenssiä.

Osuuksien pituudet 3,3 – 3,4 km ja rasteja on 12 kpl. Osuuksilla on hajonta.

RASTINUMEROT JA MÄÄRITTEET: Rastinumeron viereen kilpailukarttaan on merkitty rastikoodi. Rastimääritteet on painettu karttaan.

RASTIT: Rastileimasimet ovat kiinnitettyinä rastipukkeihin, joissa on rastilippu. Rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastikoodi.

YLEISÖRASTI: Kaikilla sarjoilla on yleisö-/lähestymisrasti. Kilpailuradat käyvät lähellä maalialuetta ennen viimeisiä rasteja. Huoltajat ja valmentajat sekä kilpailijat voivat seurata ja kannustaa kilpailijoita yleisörastin läheisyydessä kielletyn alueen nauhoitus huomioiden.

LÄHTÖPAIKKA: Lähtö on tapahtumakeskuksessa.

1.OSUUDEN LÄHTÖ:

Viestin kaikkien joukkueiden 1. osuuden juoksijoille jaetaan kartta väärinpäin käteen. Yhteislähtö klo 18.10 kuulutuksen komentojen mukaisesti.

ARVIOIDUT LÄHTÖAJAT ERI OSUUKSILLE:

Osuus 1 H/D21C 18.10
Osuus 2 H/D21C 18.32
Osuus 3 H/D21C 18.54

Ensimmäinen joukkue on maalissa n. klo 19.16.

VAIHTOALUEEN TOIMINTA: Seuraavien osuuksien juoksijat kuulutetaan vaihtoalueelle lähdön ja edellisen osuuden kärjen vaihdon tapahduttua. Vaihtoalueelle mennessä juoksijan emit nollataan. Vaihtopuomilla on kiinnitettynä seuraavan osuuden kartta, jonka saa ottaa vaihtopuomilla tapahtuvan vaihdon jälkeen.

Kuuluttaja ja toimitsijat ohjaavat vaihtoalueen toimintaa.

VIIMEINEN RASTI: Viimeiseltä rastilta johtaa 140 m viitoitus maaliin.

Viimeinen rasti on yhteinen, rastilla olevassa rastilipussa tunnus RR7. Rastilla on rastipukkeihin kiinnitettyinä rastireitin leimasin (koodi RR7) ja muiden ratojen leimasin (koodi 100). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.

MAALI JA MAALILEIMAUS: Maalissa on (vaihto-) ja maalileimaus, jossa jokainen kilpailija tekee (vaihto-) maalileimauksen. Osuuden juoksijan tuloaika määräytyy leimauksesta maalilinjalla. Leimauksen jälkeen suunnistaja jatkaa leimantarkastukseen, jossa Emit-kortti luetaan.

Epäselvissä leimaustapauksissa kilpailija siirretään sivuun ja epäselvyys selvitetään yhdessä toimitsijan kanssa.

Ensimmäinen maaliin saapuva joukkue on voittaja.

Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa. Lainatut emit-kortit kerätään pois leimantarkastuksessa.

Kilpailukartan näyttäminen maastoon lähtemättömälle suunnistajalle johtaa kummankin joukkueiden hylkäämiseen.

Maali suljetaan klo 20:15.

KESKEYTTÄNEET: Keskeyttänyt kilpailija tulee maaliin ja leimaa maalilinjalla. Kilpailija ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa.

WC, PESEYTYMINEN JA JUOMAVESI: WC-tiloja rajoitetusti pysäköinnin läheisyydessä olevalla metsästysmajalla sekä sen pihapiirissä. Sisätiloihin ei nastareilla. Peseytymismahdollisuutta tai vesipistettä ei ole kilpailukeskuksessa.

VALOKUVAUS / KUVAT: Maalissa ja maastossa on kuvaajia. Kuvia julkaistaan kisasivuilla ja Ikaalisten Nouseva-Voiman somepalveluissa. Mikäli haluat kieltää mahdollisen kuvasi julkaisun, ota yhteyttä tapahtuman infoon tai tapahtumajohtajaan.

TULOKSET: Lopulliset tulokset julkaistaan tapahtumasivuilla osoitteessa iknv.fi.

ENSIAPU: Ensiapupiste sijaitsee kilpailukeskuksen läheisyydessä olevalla metsästysmajalla.

KAHVIO: Kilpailukeskuksessa on pieni kahvio, josta saa mm. kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa. Maksutapa pankkikortti ja käteinen.

Tervetuloa!

Ikaalisten Nouseva-Voima