Seuraesittely

Ikaalisten Nouseva-Voima on perustettu vuonna 1926 silloin nimellä Riitialan Nouseva-Voima. Riitialan kylällä seura toimi pitkään Ikaalisten Urheilijoiden alaosastona. Vuonna 1974 seura otti huomaansa Ikaalisten Urheilijoiden suunnistajat, jotka olivat nousseet viestisuunnistuksen huipulle sijoittumalla 1972 Jukolan viestissä toiseksi.

70-luku oli siitä eteenpäin menestyksekäs. Jukolassa ja Tiomilassa tuli useita mitalisijoja ja MM-, ja maaotteluedustuksia tuli seuran suunnistajille runsaasti. Seuran historian tähän asti ainoan MM-mitalin saavutti Kimmo Rauhamäki Skotlannin MM-kisoissa 1976. Kimmo ankkuroi Suomen viestissä pronssille.

Seuran historiassa Ari Anjala, Simo Nurminen, Erkki Knuuttila, Marius Mazulis, Vesa Taanila, Topi Anjala, Mikko Patana ja Mikko Knuuttila ovat voittaneet Suomen mestaruuden yleisessä sarjassa.

Viestimenestys ei ole ollut viime aikoina 70-luvun luokkaa, mutta se, että seura on vain viidesti sijoittunut Jukolassa sijaa 25 huonommin, osoittaa, että suunnistuskulttuuri elää vahvana.

Osaava isojen tapahtumien järjestäjä
Seura on historiansa aikana järjestänyt monia isoja tapahtumia. Vuonna 1998 järjestettiin yhdessä Kyrös-Rastin kanssa FIN5-suunnistusviikko, johon osallistui yli 5000 suunnistajaa. Vuonna 2004 oli vuorossa Jämi-Jukola, jossa järjestelykumppanina oli Kankaanpään Suunnistajat. Olemme järjestäneet valtakunnallisen Leimaus-leirin nuorille suunnistajille kaksi kertaa: vuosina 2008 ja 2016. Näille leireille on osallistunut yli 1000 7-18-vuotiasta nuorta suunnistajan alkua.