Hämeen Kompassi-viesti Ikaalisten Ulvaanharjussa 14.6.2022 klo 18.00

 

Tapahtumaohjeet (alustava)

 

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän ohjeita. Viestitapahtumaan osallistuminen edellyttää kilpailulisenssiä.

Muutoksia kilpailuohjeisiin voi tulla ja lopulliset kilpailuohjeet julkaistaan kilpailupäivänä tapahtumasivuilla ja infon yhteydessä.

ORGANISAATIO

Kilpailunjohtaja: Kristiina Oksanen, 040 701 7698

Valvoja: Tuomas Väinä (KanSu), 050 323 3748

Ratamestari: Jukka Pohjonen, Harri Vehkalahti

Maali / Tulospalvelu: Jussi Hannukainen, 045 6393431

Tiedotus: Juho-Veikko Hytönen, 040 536 1654

Parkki: Tapani Jokela

Tuomarineuvosto: Tuomarineuvostoon kuuluu puheenjohtaja ja 2 jäsentä.

TAPAHTUMAPAIKKA: Tapahtumakeskus sijaitsee osoitteessa Ulvaantie 135, Ikaalinen. HUOM! Saapuminen kilpailupaikalle vain opastuksen mukaisesti. Opastus alkaa Palinperäntien ja Vasuntien risteyksestä. Opastus on paikoillaan klo 16.00 alkaen. Ajoaika opastuksen alusta n. 5 minuuttia. Pysäköinti on sallittua vain järjestäjien osoittamilla pysäköintipaikoilla, pääosin tienvarsipysäköinti järjestäjien opastuksen mukaisesti.  Ei parkkimaksua. Parkkialueelta matkaa kilpailukeskukseen 500 m. Parkista on opastus kilpailukeskukseen.

KILPAILUKARTTA: Tulostekartta, 5/2022, 6-värinen, käyräväli 5 m, mittakaava 1:7 500.

RR-osuudella kartan koko on A5, muilla osuuksilla A4. Kartta on muovikotelossa. Vanha kartta on nähtävillä lähdössä.

MAASTO: Kilpailumaasto on pääosin mäntymetsää, jossa on pääasiassa hyvä näkyvyys ja juostavuus. Alueella on runsas tie-/polkuverkosto. Maastossa on rasteja lähekkäin. Muista siis tarkistaa rastin koodi!

KIELLETYT ALUEET: Kilpailukartassa ei ole kiellettyjä alueita. Kilpailumaasto on kiellettyä aluetta muille kuin omilla osuuksillaan juokseville kilpailijoille. Tämä tulee huomioida erityisesti yleisörastin läheisyydessä.

LEIMAUSTAPA: Käytössä on emit-leimaus. Mikäli kilpailija ei ilmoita emit-numeroaan ilmoittautumisen yhteydessä, järjestäjä varaa vuokrakortin 5 €, maksu ja nouto infosta.

Emit-numeron muutos infossa 5 €. Lainatut Emit-kortit palautetaan infoon. Palauttamatta jätetystä kortista peritään 70 € maksu.

Kilpailija on itse vastuussa elektronisen emit-korttinsa toimivuudesta ja siitä, että käyttää ilmoittautuessa mainittua korttia. Lähdössä on mallirasti, jolla jokainen testaa oman korttinsa toimivuuden. Tapahtuman järjestäjä ei tule tarkistamaan/varmistamaan kilpailijan kilpailukortin oikeellisuutta ennen lähtöä.

KILPAILUNUMEROT: Viestissä käytetään kilpailunumeroita. Joukkueen ja osallistujien numerot ovat nähtävissä lähtölistassa 14.6.2022 tapahtumasivulla sekä infossa. Joukkuekuori sisältää numerot ja tarkistuslipukkeet, jotka noudetaan joukkueittain (yksi jäsen) infosta. Omat hakaneulat mukaan.

Kilpailunumeron kaksi viimeistä numeroa ilmaisee joukkueen numeron ja ensimmäinen numero kertoo osuuden, ankkuriosuudella joukkueen numero. Esimerkki joukkueen numeroista 101, 201, 301, 401, 501, 1.

Kilpailunumerot palautetaan leimantarkastuksessa.

EMIT-TARKISTUSLIPUKKEET: Tarkistuslipukkeet ovat joukkuekuoressa (ja vaihtoalueella).

VIESTIN OSUUDET: Viestissä on kuusi osuutta, joista kolme tytöille ja kolme pojille.

Poikien osuuksilla voivat juosta myös tytöt.

1.os. Kultakompassi-ikäiset (suora rata), D14

2.os. Hopeakompassi-ikäiset (TR-rata), H/D12TR

3.os. Pronssikompassi-ikäiset (RR-rata), D10RR

4.os. Pronssikompassi-ikäiset (RR-rata), H/D10RR

5.os. Hopeakompassi-ikäiset (TR-rata), D12TR

6.os. Kultakompassi-ikäiset (suora rata), H/D14

Rasti- ja tukireitin kartassa näkyvä reittiviiva on merkitty maastoon yhtenäisellä valkoisella muovinauhalla. Rastit kierretään ja leimataan numerojärjestyksessä. H/D14 ja H/D12TR radoilla on hajontarasteja.

Osuus Sarja Matka Rastimäärä Mittakaava Hajonta Kartan koko
1 D14 3,0 km 11 1:7500 Kyllä A4
2 H12TR 1,8–1,9 km 7 1:7500 Kyllä A4
3 D10RR 1,7/2,9 km 7 1:7500 Ei A5
4 H10RR 1,7/2,9 km 7 1:7500 Ei A5
5 D12TR 1,8–1,9 km 7 1:7500 Kyllä A4
6 H14 3,0 km 11 1:7500 Kyllä A4

 

RASTINUMEROT JA MÄÄRITTEET: Rastinumeron viereen kilpailukarttaan on merkitty rastikoodi lukuun ottamatta sarjoja H/D10RR. Rastinmääritteet on painettu karttaan.

RASTIT: Rastileimasimet ovat kiinnitettyinä rastipukkeihin, joissa on rastilippu. Rastireitin rastilipuissa on koodit RR1, RR2, RR3 jne. Muiden sarjojen rasteilla rastileimasimiin on merkitty karttaan painettujen rastimääritteiden mukainen rastin koodi.

YLEISÖRASTI: Kaikilla sarjoilla on yleisö-/lähestymisrasti. Kilpailuradat käyvät lähellä maalialuetta ennen viimeisiä rasteja. Huoltajat ja valmentajat sekä kilpailijat voivat seurata ja kannustaa kilpailijoita yleisörastin läheisyydessä kielletyn alueen nauhoitus huomioiden.

LÄHTÖPAIKKA: Lähtö on kilpailukeskuksessa.

1.OSUUDEN LÄHTÖ:

Viestin kaikkien joukkueiden 1. osuuden (D14) juoksijoille jaetaan kartta väärinpäin käteen. Yhteislähtö (klo 18:00) kuulutus komennosta, jolloin saa katsoa karttaa ja lähteä omalle osuudelle.

MUIDEN OSUUKSIEN VAIHTO: Maastosta vaihtoon ensimmäisenä tulevan joukkueen 1 osuuden (D14) suunnistajan vaihtoleimauksesta lähetetään yhteislähtönä kaikki 2. osuuden (H12TR) suunnistajat (aika-arvio alla olevassa taulukossa). Vastaavasti nopein 2 osuuden (H12TR) suunnistaja lähettää yhteislähtönä kaikki 3 osuuden suunnistajat (D10RR). jne. Omalle osuudelleen lähtemässä olevien suunnistajien kannatta kuunnella kuulutusta ja toimitsijoita, jotka antavat ohjeita. Jokainen omalta osuudeltaan tuleva suunnistaja leimaa vaihtoleimauksessa vaihtoon tullessaan.

ARVIOIDUT LÄHTÖAJAT ERI OSUUKSILLE:

Osuus 1 D14 18.00
Osuus 2 H/D12TR 18.20
Osuus 3 D10RR 18.32
Osuus 4 H/D10RR 18.44
Osuus 5 D12TR 18.56
Osuus 6 H/D14 19.08

Ensimmäinen joukkue maalissa n. klo 19:26

VAIHTOALUEEN TOIMINTA: Seuraavien osuuksien suunnistajat kuulutetaan vaihtoalueelle edellisen osuuden vaihdon jälkeen. Vaihtoalueelle mennessä suunnistajan emit nollataan. 3 minuuttia ennen arvioitua vaihtoaikaa suunnistajat kuulutetaan vaihtopuomille oman joukkueen numeron mukaiselle paikalle ja suunnistajalle annetaan kartta väärinpäin käteen (karttaa ei saa katsoa). Edellisen osuuden ensimmäisenä vaihtoon tulevan suunnistajan maalileimauksesta juoksijat saavat kääntää kartan kuulutuksen mukaisesti. Osuuden juoksijat saavat tutustua karttaan (RR – 1 minuutin) ja (TR – 30 sekuntia). Tutustumisajan jälkeen kuuluttaja antaa lähtökomennon ja juoksijat aloittavat oman osuutensa suunnistuksen. Ankkurit (H/D14) kääntävät kartan kuuluttajan ohjeen mukaisesti edellisen osuuden ensimmäisenä vaihtoon tulevan vaihtoleimauksesta ja lähtevät omalle osuudelleen.

Lähtöviitoituksella ennen k-pistettä on erikseen merkitty huoltajapiste, jossa seuran ohjaaja voi auttaa tarvittaessa kartan suuntauksessa ja perusasioissa.

Kuuluttaja ja toimitsijat ohjaavat vaihtoalueen toimintaa.

VIIMEINEN RASTI: Viimeisiltä rasteilta johtaa 140 m viitoitus maaliin.

Viimeinen rasti on yhteinen, rastilla olevassa rastilipussa tunnus RR7. Rastilla on rastipukkeihin kiinnitettyinä rastireitin leimasin (koodi RR7) ja muiden ratojen leimasin (koodi 100). Rastilla voi leimata kummalla tahansa leimasimella, molemmat hyväksytään.

MAALI JA MAALILEIMAUS: Maalissa on (vaihto-) ja maalileimaus, jossa jokainen kilpailija tekee (vaihto-) maalileimauksen. Osuuden juoksijan tuloaika määräytyy leimauksesta maalilinjalla. Leimauksen jälkeen suunnistaja jatkaa leimantarkastukseen, jossa Emit-kortti luetaan.

Epäselvissä leimaustapauksissa kilpailija siirretään sivuun ja epäselvyys selvitetään yhdessä toimitsijan kanssa. Rastireitillä käymättä jääneestä rastista lisätään loppuaikaan 10 minuuttia. TR- ja H/D14-suunnistajan puuttuva tai väärä leimaus johtaa hylkäämiseen.

Joukkueen aika varmistuu, kun kaikki joukkueen juoksija ovat käyneet leimantarkastuksessa.

Ensimmäinen joukkue maalissa ei ole viestin voittaja vaan viestin voittaja ratkeaa, kun lähes kaikkien joukkueiden viimeisen osuuden juoksijat ovat käyneet leimantarkistuksessa.  Voittajajoukkueella on paras yhteisaika.

Kilpailukarttoja ei kerätä maalissa. Lainatut emit-kortit kerätään pois leimantarkastuksessa.

Maali suljetaan klo 20:15.

Kilpailukartan näyttäminen maastoon lähtemättömälle suunnistajalle johtaa kummankin joukkueen hylkäämiseen.

KESKEYTTÄNEET: Keskeyttänyt kilpailija tulee maaliin ja leimaa maalilinjalla. Kilpailija ilmoittaa keskeyttämisestään Emit-kortin tarkastuksessa.

VIESTIN VAIHDON MALLISUORITUS: Viestin vaihdon mallisuoritus kuulutuksen mukaisesti 17.40.

Kuulutus selostaa mallisuorituksen tapahtumat. Jos olet epävarma, miten sinun tulee lähdössä tai vaihdossa toimia, kysy missä tahansa tilanteessa rohkeasti apua huoltajaltasi tai toimitsijoilta.

WC, PESEYTYMINEN JA JUOMAVESI: WC-tiloja rajoitetusti pysäköinnin läheisyydessä olevalla metsästysmajalla sekä sen pihapiirissä. Sisätiloihin ei nastareilla. Peseytymismahdollisuutta tai vesipistettä ei ole kilpailukeskuksessa.

VALOKUVAUS / KUVAT: Maalissa ja maastossa on kuvaajia. Kuvia julkaistaan kisasivuilla ja Ikaalisten Nouseva-Voiman somepalveluissa. Mikäli haluat kieltää mahdollisen kuvasi julkaisun, ota yhteyttä tapahtuman infoon tai tapahtumajohtajaan.

TULOKSET: Lopulliset tulokset julkaistaan tapahtumasivuilla osoitteessa iknv.fi.

ENSIAPU: Ensiapupiste sijaitsee kilpailukeskuksessa.

KAHVIO: Kilpailukeskuksessa on pieni kahvio, josta saa mm. kahvia, virvokkeita ja pientä purtavaa. Maksutapa pankkikortti ja käteinen.

Tervetuloa!

Ikaalisten Nouseva-Voima