Ykkösjoukkueelle sija 11 Porvoo-Jukolassa

Jukolan viestin lähtö. Kuva: Marko Kantaneva/SSL

Porvoo-Jukola on takana. Viikonloppu tarjosi hellettä ja vaativaa suunnistusta itäuusimaalaisessa monipuolisessa maastossa.

Nouskin ykkösjoukkueen seitsikko Juho Ylinen, Tuomas Kotro, Mikko Knuuttila, Joona Huila, Mikko Poutanen, Eetu Savolainen ja Teemu Oksanen ylsi Porvoossa sijalle 11, jota voidaan pitää hyvänä sijoituksena, vaikka suoritus ei ollutkaan täydellinen. Viestin alku ei sujunut odotetusti ja kahden osuuden jälkeen joukkue oli lähes 23 minuuttia kärjen takana nippa nappa sadan parhaan joukossa.

Seuraavalla neljällä osuudella Mikot, Joona ja Eetu takoivat osuussijoitukset 2, 4, 2 ja 4, jonka jälkeen oltiinkin jo sijalla 12. Osuudet 3-6 kulkivat kenties kovempaa kuin kenelläkään muulla joukkueella.

Ankkuriosuudella Teemu piti viestin nopeinta vauhtia ensimmäiseen väliaikaan ja sijoitus oli jo kymppisakissa. Teemu sorvasi erinomaisen ankkuriosuuden, mutta siellä kisa on kovaa ja sijoitus 10 parhaan joukossa jäi lopulta muutaman sentin päähän. Teemu kävi erittäin hurjan loppukirikampailun OK Pan Kristianstadia vastaan. Miehet ylittivät maaliviivan rinta rinnan ja lopullista paremmuutta jouduttiin tarkastamaan maalikameran kuvasta. Lopulta maalituomari näki, että Kristianstadin Gernot Ymsen oli pari senttiä edellä ja Nouski jäi sijalle 11.

Nouskin ero voittajajoukkueeseen oli reilut 25 minuuttia.

Suomalaisjoukkueista Nouski oli viides. Edelle ehtivät Helsingin Suunnistajat, Tampereen Pyrintö, Koovee ja MS Parma. Jukolan viestin voitti Stora Tuna OK neljännen kerran perättäin.

Nouskin kakkosjoukkue oli 65:s, kolmonen 139:s ja vitosjoukkue 874:s.

Lauantain Venlojen viestissä Nouskilla oli kaksi joukkuetta, jotka kävivät tiukkaa keskinäistä kilpaa. Lopulta kakkosjoukkue oli yhdeksän minuuttia nopeampi sijalla 912 ja ykkönen oli 967:s.

Nouskin Jukolatulokset
Nouskin Venlatulokset
Jukolan kaikki tulokset