Suunnistusliiga käynnistyi Keravalla

Juho Ylinen Keravan sprintissä. Kuva: Jarmo Koskela

Suunnistusliiga pistettiin käyntiin Keravalla, jossa kilpailtiin paikoista Sveitsin sprintti-EM-kilpailuihin. Nouskilaiset osoittivat vahvaa menoa myös korttelin puolella, vaikka EM-paikat jäivätkin saamatta.

Eetu Savolainen oli parhaana miehenä yhdeksäs. Ero voittaja Aleksi Niemeen (Tampereen Pyrintö) oli 33 sekuntia. Juho Ylinen oli 14:s viisi sekuntia Eetua hitaampana. Teemu Oksanen oli sijalla 19 reilun minuutin kärjestä.

Kaikkiaan nouskilaisia oli mukana kuusi kappaletta.

Suunnistusliitto julkisti tiistaina joukkueen Sveitsin EM-kilpailuihin, mutta nouskilaisia ei ollut mukana. Nouskin värit ovat kuitenkin edustettuina vähintään Puolan maajoukkueessa, kun Fryderyk Pryjma varmisti oman paikkansa kilpailuissa Puolan katsastuksissa aiemmin huhtikuussa.

Kotimainen kausi jatkuu kansallisilla kilpailuilla. Kahdeksanosainen Suunnistusliiga jatkuu 8. toukokuuta Kouvolassa keskimatkalla. Viestiliigan avaus on päivää myöhemmin samalla paikkakunnalla.

Molemmat tapahtumat on nähtävissä suorana ISTV:ssä ja Ruutu-palvelussa. Lisätietoja Viestiliigan sivuilta (linkki alla).

Nouskilaisten tulokset Keravan Suunnistusliigan avausosakilpailussa:

1. Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö 12:24
2. Touko Seppä Turun Suunnistajat +4
2. Aleksi Anttolainen Lahden Suunnistajat-37 +4

9. Eetu Savolainen Ikaalisten Nouseva-Voima +33
14. Juho Ylinen Ikaalisten Nouseva-Voima +38
19. Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima +1:03
44. Konsta Vanhanen Ikaalisten Nouseva-Voima +1:52
46. Andrew Barnett Ikaalisten Nouseva-Voima +1:58
66. Hermanni Sankelo Ikaalisten Nouseva-Voima +3:26

Lisätietoja Suunnistusliigasta ja Viestiliigasta sarjan sivuilla.

Lue myös

Syksyn toinen SM-viikonloppu kilpailtiin Etelä-Savossa Juvalla ja Mikkelissä. Lauantain sprintti tarjosi Nouskille ilonaiheita ja mitalin. Sunnuntain viestissä mentiin tyydyttävästi, mutta tällä kertaa eteen ehti kolme kovempaa joukkuetta.
12.9.2021
Suunnistajien pitkään odotettu juhlaviikonloppu on ovella.
20.8.2021