Savolaiselta hyvä veto Suunnistusliigassa – Nouski jatkoi menestysperinteitä Kymen Rastiviestissä

Nouskin kolmanneksi suunnistanut joukkue vasemmalta oikealle: Mikko Knuuttila, Juha Luoma, Vesa Taanila, Teemu Oksanen ja Eetu Savolainen.

Nouskin kolmanneksi suunnistanut joukkue vasemmalta oikealle: Mikko Knuuttila, Juha Luoma, Vesa Taanila, Teemu Oksanen ja Eetu Savolainen.

Nouski oli mukavasti esillä äitienpäivän viikonloppuna Kouvolan Elimäellä. Suunnistusliigan keskimatkalla Eetu Savolainen voitti melkein puolentoista minuutin erolla Kooveen Timo Sildiin.

– Oli hyvää perusvarmaa tekemistä, puhutaan vain muutamasta 5–10 sekunnin virheestä. Homma oli hyvin hallussa. Ei tarvinnut epäröidä yhtään, ja sitä myöten sai pidettyä hyvää vauhtia, voittaja summasi suorituksensa ISTV:n ja Ruudun tv-haastattelussa.

– Asiat ovat mallillaan kolmen viikon päästä olevia MM-katsastuksia ajatellen. Toki maajoukkueen ykkösketju puuttui tästä kilpailusta, mutta pykälän verran on taas menty eteenpäin, Savolainen jatkoi.

Itse kilpailussa Eetu eteni melko lailla samaa vauhtia Kooveen Timo Sildin kanssa, mutta Timo verrytteli vahingossa kansallisten kilpailujen lähtöpaikalle. Edes autokyyti takaisin Suunnistusliigan lähtöön areenalle ei auttanut: lähtösignaali oli kuulunut puolitoista minuuttia aikaisemmin. Miesten välinen ero oli maalissa suunnilleen sama.

Muista nouskilaisista Mikko Knuuttila oli 17:s ja Teemu Oksanen 22:s. Muiden tulokset alla.

Eetu voitti lauantaina. Kuva: Mikko Niskanen/Viestiliiga

Eetu voitti lauantaina. Kuva: Mikko Niskanen/Viestiliiga

Viestiliigan avauksesta kolmas sija

Kymen Rastiviesti on ollut Nouskille menestyksekäs. Voitot löytyvät vuosilta 1972 ja 1975. Viesti on herännyt jälleen henkiin parin vuosikymmenen tauon jälkeen ja näkynee vastedeskin Viestiliigassa. Tapani Jokelan muisteloita Nouskin 1970-luvun menestysajoista voi lukea Kouvolan Suunnistajien sivuilta.

Vuoden 2021 tulokseksi tuli kolmas sija puolitoista minuuttia Kooveen takana. Mikko Knuuttila tykitti avauksesta kärjessä ja tunnelmat olivat huomattavasti paremmat kuin lauantaina.

– Eilen olin maani myynyt ja valmis lopettamaan koko urheilun heti kisasuorituksen jälkeen. Olen hyvässä kunnossa, mutta keskimatkan suoritus kaatui yliyrittämiseen. Tänään maltoin keskittyä rastityöskentelyyn. Viestissä pelissä on myös koko joukkueen suoritus, joten se auttoi keskittymisessä, Mikko kertoi ISTV:lle.

Viestin väliosuudet olivat erittäin lyhyet. Juha Luoma teki pari minuuttia virhettä ja Nouski joutui takaa-ajoon pysyen edelleen kuitenkin hyvin iskuetäisyydellä. Vesa Taanila piti joukkueen asemissa kolmannella osuudella ja Teemu Oksanen tykitti neljännen osuuden nopeimman ajan: Nouski lähti ankkuriosuudelle kuudentena kaksi minuutia kärjestä.

Eetu Savolainen nosti joukkueen taisteluun kakkossijasta. Koovee oli päässyt karkuun, osin Nouskin kasvatin Topi Anjalan erinomaisen toisen osuuden ansiosta.

Viimeisellä kilometrillä kakkossijasta taistelivat Tampereen Pyrintö, Nouski, Turun Metsänkävijät ja Helsingin Suunnistajat. Pitkässä kirissä Anton Kuukka oli selkeä kakkonen, mutta Savolainen jätti Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläisen ja TuMe:n Jussi Sunan taakseen.

– Kolmas sija on hyvä tulos näissä viesteissä ja Viestiliigan aloitus oli huomattavasti parempi kuin viime vuonna. Voittoon on aina rahkeita, mutta se vaatii erittäin onnistuneita suorituksia kaikilta, joukkueen johtaja Sami Siirilä tiivisti Nouskin suorituksen.

Seuraava Viestiliigan osakilpailu on alkuperäisen Jukola-viikonlopun tilalle siirretty Lakeuden Viesti 19. kesäkuuta. Sitä ennen jaetaan MM-paikkoja Pohjois-Karjalassa toukokuun lopussa. SM-keskimatka suunnistetaan Naantalissa 6. kesäkuuta.

Nouskin tulokset keskimatkalta

Nouskin tulokset Kymen Rastiviestistä

Viestiliigan ja Suunnistusliigan sivut

 

Sami Siirilä (vas.) ja kakkosjoukkueen avaaja Tuomas Kotro Kouvolassa. Kuva: Mikko Niskanen/Viestiliiga

Sami Siirilä (vas.) ja kakkosjoukkueen avaaja Tuomas Kotro Kouvolassa. Kuva: Mikko Niskanen/Viestiliiga

Lue myös

Syksyn toinen SM-viikonloppu kilpailtiin Etelä-Savossa Juvalla ja Mikkelissä. Lauantain sprintti tarjosi Nouskille ilonaiheita ja mitalin. Sunnuntain viestissä mentiin tyydyttävästi, mutta tällä kertaa eteen ehti kolme kovempaa joukkuetta.
12.9.2021
Suunnistajien pitkään odotettu juhlaviikonloppu on ovella.
20.8.2021