Nouski yhdeksäs Napapiiri-Jukolassa – Teemu muilta karussa kakkososuudella!

Kymppisakkiin! Kuvassa joukkue vasemmalta oikealle: Juho Ylinen, Teemu Oksanen, Eetu Savolainen, Aleksi Karppinen, Fryderyk Pryjma, Dmitry Tsvetkov ja Mikko Knuuttila. Kuva: Tuomas Kotro

Teemu odottelee Juhoa vaihtoon. Kuva: Netta Karjalainen/Napapiiri-Jukola

Ikaalisten Nouseva-Voima sijoittui upeasti yhdeksänneksi Napapiiri-Jukolassa Rovaniemellä.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä suunnistetun viestin nouskilaiset huippuhetket ajoittuivat aivan alkuun, kun Juho Ylinen kirmasi avausosuudelta vaihtoon parhaana suomalaisena sijalla kolme.

– Oli koko ajan hallittu tunne. Kaveria meni ohi ja jäi perään, mutta itse pystyin vetämään omalta rastilta rastille. Heikoin lenkki on nyt suorittanut osuutensa. Meikäläisen avaus oli joukkueen jännittävin osuus, Juho tiivisti tunnelmat osuutensa jälkeen tv-haastattelussa.

Toisella osuudella Teemu Oksanen karkasi muilta ja johti Jukolan viestiä puolentoista minuutin marginaalilla takaa-ajoletkaan. Osuuden puolivälin tuntumassa valomato nappasi miehen kiinni, mutta joukkue pysyi kärkitaistossa.

– Oli kyllä hieno tunne (suunnistaa kärjessä). En olisi osannut ajatella, että sellaiseen paikkaan pääsisin. Nautinnollinen veto, Oksanen kertasi Ylelle.

Eetu Savolainen hoiti pitkän yöosuuden mallikkaasti. Aleksi Karppinen, Fryderyk Pryjma ja Dmitry Tsvetkov pitivät Nouskin asemissa seuraavilla kolmella osuudella päivän pian valjetessa. Terävin kärki pääsi väliosuuksilla karkuun, mutta Mikko Knuuttila pääsi taistelemaan sijoituksesta kymmenen joukossa maailman huippusuunnistajien joukossa.

 

Tero tuomassa kakkosjoukkuetta avausosuudelta. Kuva: Napapiiri-Jukola

Kakkosjoukkueen Tuomas odottamassa Juhaa toiselta osuudelta. Kuva: Napapiiri-Jukola

Knuuttila toi Nouskin maaliin yhdeksäntenä reilut 16 minuuttia ruotsalaisvoittaja Stora Tuna OK:n jälkeen. Borlängeläisseura teki mahtavan nousun voittoon jäätyään avausosuudella yli kymmenen minuuttia.

Nouskin kakkonen vaikeassa lappilaismaastossa tasaisesti sijalle 61. Joukkueessa viestiä veivät Tero Linnainmaa, Juha Luoma, Tuomas Kotro, Juho-Veikko Hytönen, Ville Parkkinen, Andrew Barnett ja Vesa Taanila. Eroa voittajiin kertyi puolitoista tuntia.

Nouskin kolmosessa riitti miehiä kuuden osuuden verran. Sijoitus 6. vaihdossa oli 293.

Lauantain Venlojen viestin voitto meni Ruotsiin Alfta-Ösa OK:lle. Nouskin kaksi joukkuetta kävivät tiukkaa kamppailua keskinäisestä paremmuudestaan. Lopulta kakkosjoukkue oli maalissa ykköstä paremmin sijalla 494. Joukkueessa suunnistivat Netta Toivanen, Ida Kurri, Veera Haavisto ja Anni Vilkki.

Ykkönen oli maalissa sijalla 510. Päivi Haavisto, Kristiina Oksanen, Ida Isolähteenmäki ja Niina Myllymäki jäivät kakkosjoukkueelle vain vajaat kolme minuuttia.

Online-tulokset

Miehet palkintojenjaossa. Kuva: Vesa Taanila

Lue myös

Syksyn toinen SM-viikonloppu kilpailtiin Etelä-Savossa Juvalla ja Mikkelissä. Lauantain sprintti tarjosi Nouskille ilonaiheita ja mitalin. Sunnuntain viestissä mentiin tyydyttävästi, mutta tällä kertaa eteen ehti kolme kovempaa joukkuetta.
12.9.2021
Suunnistajien pitkään odotettu juhlaviikonloppu on ovella.
20.8.2021