Nouski sijalle 26 Örebron Tiomilassa

Ankkurimme Teemu maalissa sunnuntaiaamuna Ånnabodan hiihtokeskuksessa. Kuva: J-V Hytönen

Ikaalisten Nouseva-Voima oli 26:s Tiomilassa Ruotsissa. Örebron pohjoispuolella lauantain ja sunnuntain välisenä yönä suunnistettu klassikko ei ollut nouskilaisjuhlaa, mutta kohtuullinen sijoitus saatiin hankittua viime hetken kolauksista huolimatta.

Eetu Savolainen loukkasi polvensa viikko sitten Lapuan kansallisissa ja varamies Juho-Veikko Hytönen nostettiin hänen tilalleen. Samalla justeerattiin juoksujärjestyksiä.

Viesti alkoi erinomaisesti, kun Mikko Knuuttila leimasi tv-rastilla jopa kärjessä. Vaihdossa sijoitus oli kuudes. Juha Luoma jatkoi erinomaisesti ja kahden osuuden jälkeen Nouski oli 13:s.

Tuomas Kotron jalka ei ollut kolmannella osuudella keveimmillään ja pari virhettä mahtui mukaan. Neljännellä osuudella Konsta Vanhanen lähti pelastamaan Nouskille vielä paikkaa Långa Nattenin yöjunissa. Osuus ei alkanut mainiosti, kun hajonnalle sattui virhe. Sen jälkeen mies piti kovaa kiirettä ja toi keltasiniset värit vaihtoon juuri kreivin aikaan.

Juho Ylinen pääsi Långa Nattenille kahdeksankertaisen maailanmestarin ja 27-kertaisen MM-mitalistin, Ol Norskan Daniel Hubmannin kyydissä. Sveitsiläisen kyyti oli kylmää eivätkä kaikki pysyneet mukana. Vauhti oli liian kovaa myös sveistiläiselle itselleen, sillä pummejakin sattui mukaan. Joka tapauksessa Hubmann ja hänen perässään Ylinen nostivat sijoituksen 20 joukkoon. Kärki oli karannut, mutta mahdollisuudet hyvään sijaan olivat edelleen olemassa.

Vesa Taanila teki varmaa työtä kuudennella osuudella. Juho-Veikko Hytönen juoksi jalat altaan Kalevan Rastin Graham Gristwoodin kyydissä vauhdikkaalla alkupätkällä. Virhe hajontarastilla päästi Gristwoodin kyydissä ohitetun letkan jälleen karkuun, jolloin sijoitus 20 joukossa karkasi lopullisesti.

Andrew Barnett teki kahdeksannella osuudella varmaa työtä ja Fryderyk Pryjma teki virheetöntä työtä seuraavalla, vaikka maasto ei puolalaiselle sopinutkaan.

Ankkuriosuudella Teemu Oksanen tarkkaa työtä ja kaunisteli Nouskin loppusijaksi 26. Se on sama sija kuin kolme vuotta sitten Skoonessa.

Parempaan voisi olla mahdollisuuksia, mutta Eetun viime hetken poisjäännin ja osuuksien uudelleenorganisoinnin takia sijoitusta voi pitää olosuhteisiin nähden ihan kohtuullisena.

Seuraavana vuorossa on Hämeen Rastiviesti Kangasalla kahden viikon kuluttua. Sitä ennen eli viikon päästä Teemu ja Juho kamppailevat kuitenkin kärkisijoista SM-sprintissä Jyväskylässä.

Tiomilan tulokset
Linkki GPS-seurannan sivuille
Tiomilan sivut

Lue myös

Mitalit jaettiin Jyväskylässä. Teemu päässee kevään näytöillään Ruotsin maailmancupiin.
16.5.2022
Torstaina Vatulan kangasmetsissä suunnisti yhtä vaille sata lasta ja nuorta.
13.5.2022
Kärjessä mentiin kaksi ja puoli osuutta.
25.4.2022