Kuudes sija FinnSpring-viestissä

Teemu Oksasen (vas.) ja Eetu Savolaisen jälkipelit Askolassa. Kuva: Juho-Veikko Hytönen

Nouski sijoittui kuudenneksi kauden 2022 toisessa Viestiliigan osakilpailussa Askolassa sunnuntaina. Viesti alkoi mainiosti, kun Mikko Knuuttila tuli vaihtoon toisena vain pari sekuntia kärjessä vaihtaneesta MS Parman Arto Talvisesta.

Toisella osuudella päästiinkin kunnolla karkuun, kun Eetu Savolainen repi parin minuutin kaulan muihin joukkueisiin.

Nouskin tukevaa johtoasemaa selitti osin se, että joukkue pääsi etenemään kaksi nopeinta hajontaa ensimmäisillä osuuksilla. Tämä tarkoitti sitä, että ankkuri Teemu Oksanen joutui vasemmanpuoleiselle ja lumisimmalle hajonnalle. Ensimmäiselle tv-rastille Nouskin johtoasema oli sulanut minuuttiin.

 

 

 

Eetu Savolainen teki tykkijuoksun toisella osuudella. Kuva: Karoliina Ukskoski/Viestiliiga

Teemu Oksanen toi Nouskin maaliin kuudentena. Kuva: Karoliina Ukskoski/Viestiliiga

Juho Ylinen teki mainion avauksen kakkosjoukkueessa. Kuva: Karoliina Ukskoski/Viestiliiga

Homma oli silti hyppysissä, mutta Teemun pummi puolivälissä päästi ensin MS Parman Akseli Ruoholan karkuun ja viestivoittoon. Kun lippu ei meinannut löytyä, livahti muutama muukin joukkue ohi. Maalissa oli tyytyminen kuudenteen sijaan.

Pienestä notkahduksesta huolimatta kuudes sija oli taas näyttö siitä, että Nouski kuuluu Suomen kärkiseuroihin. Etenkin Kevätyön viestin floppauksen jälkeen. Viestiliigan kokonaistilanteessa Nouski on yhdeksäntenä. Jäljellä on viisi osakilpailua.

Nouskin kakkonen onnistui niin ikää hyvin, kun Juho Ylinen kirmasi vaihtoon viidentenä vain puolisen minuuttia ykkösen Knuuttilaa perässä. Juha Luoma ja Konsta Vanhanen suorittivat tasaisesti seuraavat osuudet ja kakkosjoukkue oli viestissä sijalla 23. Nouskin kolmosjoukkue Juho-Veikko Hytönen, Vesa Taanila ja Hermanni Sankelo nappasivat vielä viimeiset jaossa olleet Viestiliigan pisteet suunnistamalla 50:nneksi. Mukana oli lähes 100 joukkuetta.

FinnSpring-viikonloppu keräsi Askolaan reilut 1000 suunnistuksen ystävää. Edustusryhmä säästeli sunnuntain viesteihin, mutta seuran juniorit pärjäsivät mainiosti lauantain henkilökohtaisessa kilpailussa.

Reetta Niemenmaa suunnisti 12-vuotiaiden tyttöjen tukireitillä kolmanneksi, Eino Myllymäki samanikäisissä pojissa viidenneksi ja Samra Pohjonen 12-vuotiaiden poikien avoradalla kahdeksanneksi. Kokeneimpien urheilijoiden joukossa Outi Borgenström oli 65-vuotiaiden naisten sarjassa kuudes.

Seuraava edustusryhmän koettelemus onkin kahden viikon kuluttua suunnistettava Tiomila-viesti Ruotsin Örebrossa. Viestiliigaa viedään seuraavan kerran toukokuun lopussa Kangasalla.

FinnSpring-viikonlopun tulokset:

Lauantain henkilökohtaisen kilpailun nouskilaistulokset
Sunnuntain viestin nouskilaistulokset
Tulossivu, jossa kaikki tulokset
Viestiliiga
FinnsSpring-viikonlopun tapahtumasivut

Lue myös

Mitalit jaettiin Jyväskylässä. Teemu päässee kevään näytöillään Ruotsin maailmancupiin.
16.5.2022
Torstaina Vatulan kangasmetsissä suunnisti yhtä vaille sata lasta ja nuorta.
13.5.2022
Loppusijoitus oli tismalleen sama kuin kolme vuotta sitten edellisessä Tiomilassa.
9.5.2022