Helasuunnistus takana – Nouski kiittää osallistujia

Helasuunnistus saatiin vietyä onnistuneesti läpi helteisessä ja poutaisessa kelissä. Vatulan ampumaradalla järjestetty kilpailu keräsi kokoon kaikkiaan noin 650 suunnistajaa.

Koronarajoitusten vuoksi kilpailussa ei pystytty tarjoamaan aikaisempien vuosien kaltaista kansallisen kilpailun tunnelmaa muun muassa kahvilan puuttumisen takia, mutta hyvällä tuulella osallistujat näyttivät kaikesta huolimatta olevan.

Koronarajoitusten vuoksi kilpailun lähtöaikojen välejä oli venytetty kahteen ja puoleen tuntiin. Lisäksi alle 14-vuotiaat kilpailivat Vatulan harjumaastossa. Vanhemmat sarjat kilpailivat soisessa kalliomaastossa ampumaradan eteläpuolella.

Vanhemmilla sarjoilla käytössä oli etämaali turvavälien varmistamiseksi, mutta myös suunnistuselämysten maksimoimiseksi.

Yleisen sarjan voittoihin suunnistivat Turun Metsänkävijöiden Jussi Suna ja Tampereen Pyrinnön Venla Harju.

Miesten 5,9 kilometrin sarjassa neljän kärki mahtui reilun parinkymmenen sekunnin sisään. Suna nappasi voiton neljän sekunnin erolla Tampereen Pyrinnön Otto Simosakseen. Pyrintö nappasi Sunan takana kolme seuraavaa sijaa, sillä kolmanneksi suunnisti Mikko Eerola ja neljänneksi Anton Kuukka. Vielä viime kaudella Nouskia edustanut Lauri Oikarinen (Suunta Jyväskylä) oli viides 1.09 Sunan takana. Kaikkiaan miesten sarjassa mukana oli 46 suunnistajaa.

Naisten yleisen sarjan voittaja Venla Harju maalissa. Kuva: Juho-Veikko Hytönen

Naisten 4,8 kilometrin radan odotettu voittaja oli Venla Harju, vaikka seurakaverit tarjosivatkin kovimman vastuksen. Pyrintö juhli kolmoisvoittoa, kun Anni Haanpää jäi Harjulle 1.20. Anni-Maija Fincke suunnisti kolmanneksi reilut kaksi ja puoli minuuttia Harjusta. Rastikarhujen naiset ottivat neljännen ja viidennen sijan Tuija Kuuselan ja Mira Kaskisen voimin.

Osallistujien palaute kilpailun radoista, maastosta ja yleisjärjestelyistä oli pääosin positiivista. Järjestelyorganisaatio analysoi kilpailujärjestelyt syvällisemmin alkukesän aikana ja pyrkii jatkossakin järjestämään osallistujia miellyttäviä tapahtumia.

Ikaalisten Nouseva-Voima kiittää kaikkia osallistujia! Vuonna 2021 Nouski järjestää vielä Kesäillan Rogainingin, Seitsemisen polkujuoksun ja Jämi Suunnistusmaratonin.

Kisasivut
Tulokset
Kuvia

P.s Järjestäjät muistuttavat, että sarjojen H21A ja D21A sekä H/D18 ja tätä nuorempien sarjojen voittajille palkintona on lahjakortit, jotka toimitetaan jälkikäteen postitse. Näiden sarjojen voittajia pyydetään ilmoittamaan osoitetietonsa Harri Vehkalahdelle sähköpostilla, harri.vehkalahti(at)gmail.com.

Lue myös

Nouski järjesti polkujuoksun Koverosta sunnuntaina.
8.8.2022