Eetu Savolainen voitti Suunnistusliigan 2021

Eetu Kuopion QP-resort Games -keskimatkalla. Kuva: Karoliina Ukskoski/Suunnistusliiga

Eetu Savolainen otti ykköstilan Suunnistusliigassa 2021.

Suunnistusliiga oli Viestiliigan rinnalle täksi kaudeksi pystytetty kahdeksan henkilökohtaisen osakilpailun sarja. Kausi alkoi huhtikuussa Keravan sprinttikatsastuksella ja päättyi viikonloppuna Haminassa käytyyn Lumonite SM-yösuunnistukseen.

Kauden aikana Savolainen voitti keskimatkan kilpailut Kouvolassa ja Kuopiossa. Lisäksi hän nappasi hopeaa SM-pitkältä ja yhdeksännen sijan Keravan sprinttikatsastuksesta. SM-keskimatkaltakin irtosi jäännöspisteet. Eetulla oli roima johtoasema ennen SM-yötä, mutta loukkaantuminen esti osallistumisen finaaliosakilpailuun. Näin ollen peli meni vielä jännittäväksi, sillä muilla oli mahdollisuus kerätä pisteitä.

Tampereen Pyrinnön Otto Simosas olisi kiilannut kokonaispisteissä Eetun edelle sijoittuessaan kahdeksan parhaan joukkoon SM-yössä. Kalevan Rastin Lauri Nenonen olisi päässyt ohi ottamalla joko ykkös- tai kakkostilan SM-yössä.

Simosas jäi lopulta kahdenkympin ulkopuolelle, mutta Lauri Nenonen oli vielä väliajoissa kakkossijalla. Lopulta Kooveen Timo Sild ja Turun Metsänkävijöiden Samu Heiska tulivat viimeiset kilometrit hurjaa vauhtia ja nousivat vielä Nenosen eteen yömestari Santeri Silvennoisen lisäksi. Näin ollen neljänneksi sijoittuneen Nenosen finaaliosakilpailun pistepotti ei riittänyt ohittamaan Savolaista.

Savolaisen voitto tuli kokonaispisteillä 345. Nenonen oli kakkonen 338 pisteellä.

Lue myös

Kilpasarjojen jälki-ilmoittautuminen mahdollista keskiviikkoon asti sähköisesti ja tapahtuma-aamuna pääsee mukaan kuntosarjoihin paikan päällä ilmoittautumalla.
18.10.2021
Seitsemän nouskilaista kilpaili kauden viimeisessä SM-kilpailussa Sorilassa.
17.10.2021
Kolme miestä A-finaalissa. Vesa Taanilalle pronssia kolmevitosista.
26.9.2021