Kauden 2021 aloituksen erityisjärjestelyt

Suunnistusharjoituksia järjestetään viikoittain huhtikuun puolivälistä lähtien. Vuonna 2021 koronapandemia aiheuttaa hiukan erityisjärjestelyjä, mutta pystymme kuitenkin kauden aloittamaan!

Kaudella 2021 ohjatut harjoitukset alkavat Viikarien ja Vintiöiden yhteisellä startilla torstaina 15.4.2021 Valkean ruusun koulun pihalta. Ryhmiin ilmoittautuminen alkaa klo 17.30.

Koronaerityisohjeet:

Kun saavutte paikan päälle, teidän ohjataan kuuden hengen ryhmiin. Kullakin ryhmällä on oma ohjaaja. Lasten ilmoittautumislomakkeet täytetään näissä ryhmissä. Ryhmien täytyy pysyä turvavälin etäisyydellä toisistaan. Ryhmien ohjaajat vetävät ryhmien suunnistusharjoituksen.

Koronaohjeita sovelletaan kevään harjoituksissa näillä näkymin huhtikuun ajan.

Muistattehan, että harjoituksiin tullaan vain terveinä.

Ohjaajat varustautuvat maskeilla. Alle 12-vuotiailla ei tarvitse pitää maskia.

Kun palaamme “normaaliin”:

Harjoituksia pidetään aina syyskuun loppuun saakka ja niistä tiedotetaan jokaiselle osallistujalle jaetussa Nouski-passissa. Keskikesällä, heinäkuulla Viikarit ja Vintiöt ovat kesälomalla, mutta tehotiimiläiset harjoittelevat silloinkin. Harjoituksiin osallistuminen on vapaaehtoista mutta ahkeraa harjoittelijaa palkitaan eri tavoin:

Suunnistuskoululaiset eli Viikarit ja Vintiöt saavat kannustepalkintoja sen mukaan, kuinka ovat ottaneet osaa suunnistuskouluun, iltarasteille tai kilpailuihin. Nouski-passin etusivulle kerätään tarroja suunnistusharjoituksista ja päivämääriä iltarasteista ja kilpailukerroista. Kun merkintöjä on tietty määrä, saa palkinnon ryhmän ohjaajalta. Kauden päätöstilaisuudessa palkitaan vuoden Vintiö-suunnistaja, joka on nuori, joka on saanut eniten tarroja Vintiö-passiinsa. Vuoden Viikari-palkintokin jaetaan osin harjoitusaktiivisuuden perusteella, mutta sen saamiseen on muitakin kriteerejä, jotka selviävät toimintalinjausta lukemalla.

Tehotiimissä on erilainen järjestelmä: siinä kannustetaan itsenäiseen harjoitteluun, halukkaille annetaan harjoitussuunnitelma ja annetaan ohjeita sen noudattamisessa. Tehotiimiläisillä on halutessaan käytössään myös nettiharjoituspäiväkirja.

Talvikaudella seuramme järjestää saliharjoitukset liikuntahallilla torstaisin klo 18-19. Harjoituksiin ovat tervetulleita kaikenikäiset. Harjoitukset koostuvat verryttelyistä, venyttelyistä, juoksukoordinaatioista, lihaskunto-osiosta sekä joka kerta järjestettävästä suunnistusosiosta.

Jokainen ryhmäläinen maksaa seuran toimintamaksun. Uudet suunnistajanalut saavat käydä tutustumassa harjoituksiin kaksi ensimmäistä kertaa ilmaiseksi. Toimintamaksu on kaudella 2021 60 euroa/nuori aina 21-vuotiaaksi saakka. Toimintamaksu sisältää:

  • osallistumisoikeuden kaikkiin seuran järjestämiin harjoituksiin mukaan lukien talven saliharjoitukset
  • vakuutuksellisen NuoriSuunta-kortin, joka toimii kilpailulisenssinä ja vakuutusturvana harjoituksissa 14-vuotiaaksi saakka, 15-sarjalaiset ja vanhemmat lunastavat lisenssinsä itse
  • osallistumismaksut kaikkiin haluamiisi kilpailuihin kauden aikana (ei rastiviikkoja)
  • Sata-Häme -rastit sisältyvät toimintamaksuun 18-vuotiaaksi saakka, myös mukana kulkeva vanhempi saa osallistua iltarasteille.
  • Tähtiseura-tasoisen ohjauksen harjoituksissa
  • seuran jäsenmaksun

 

Kuten jo aiemmin mainittiin, seura kannustaa osallistumaan kilpailuihin mutta se ei ole mukana olemisen ehto.