Kesäillan rogaining

Nouski on järjestänyt Kesäillan Rogaining -tapahtuman vuodesta 2012 lähtien. Tapahtumassa on 2 ja 3 tunnin sarjat ja se sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat tutustua lajiin. Kesällä 2023 kisassa on jälleen mukana hyvää palautetta saanut kolmen tunnin MTB-sarja ja tietenkin myös tunnin perhesarja. Tule tutustumaan!

Vuoden 2023 Kesäillan Rogaining järjestetään Ikaalisten Ulvaanharjun maastoissa tiistaina 18. heinäkuuta kello 18.00 lähtien. Karttojen jako alkaa klo 16.30.

KILPAILUOHJEET ON JULKAISTU: 

XIII Kesäillan rogaining – kilpailuohjeet (18.7.2023)

Turvallisuus
Partion (2-5 henkilöä) tulee kulkea yhdessä koko ajan. Partiolla tulee olla kännykkä mukana (koskee myös yhden miehen partiota). Kilpailumaasto on laaja, joten maastoon eksyneen, loukkaantuneen tms. vaeltajan etsiminen on vaikeaa. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Muut partiot ovat velvollisia auttamaan loukkaantunutta partiota / kertomaan tapahtuneesta järjestäjille. Kilpailussa on mukana myös pyöräilysarja. Pyöräsarjassa on käytettävä kypärää. Noudatammehan yleistä varovaisuutta ja toisten huomioonottamista. GPS-laitteiden käyttö suorituksen edistämiseksi on kielletty! Kilpailukeskuksessa EI ole ensiapua paikalla.

Hätätapauksissa ota yhteyttä:
Kristiina Oksanen, puh. 040-701 7698

Kilpailumaasto

Kilpailumaasto on pääosin nopeakulkuista kangasmaastoa. Osassa aluetta on suota. Ulvaanharjun päällä olevan polku on osin kivinen. Maastossa saattaa olla tehty metsänhoidollisia toimenpiteitä, joita ei ole karttaan päivitetty.

Aikataulu
16.30 karttojen jako alkaa Eräharjun metsästysmajalla
18.00 yhteislähtö pyöräsarjoille n. 400 m päästä kisakeskuksesta
18.10 yhteislähtö tossusarjoille n. 400m päästä kisakeskuksesta
19.10 maali 1 tunnin sarjalle
20.10 maali 2 tunnin sarjalle
21.00 maali pyöräsarjalle
21.10 maali 3 tunnin tossusarjalle
21.30 maali suljetaan

Lähtö ja maali
Lähtö on tien varressa, n. 400m päässä kisakeskuksesta. Emit-korttien nollaus tapahtuu lähdössä ennen varsinaiselle lähtöalueelle siirtymistä. Seuraa opasteita ja järjestäjän ohjeita.

Maali sijaitsee Eräharjun metsästysmajalla. Siirry maaliintulon jälkeen tulospalveluun, missä emit-korttisi luetaan ja pisteesi lasketaan.

Kilpailumateriaali
Kilpailijat saavat karttansa kello 16.30 alkaen. Karttaan saa suunnitella oman reittinsä. Kilpailukeskuksesta löytyy sisätilaa suunnittelua varten.

Pistelasku
41 rastia, koodit 60-123. Rasti 60 = 60 pistettä, 61 = 61 p. jne. Aikaa radalle on sarjan mukaisesti 1, 2 tai 3 tuntia, yliajasta vähennetään 20 pistettä/alkava minuutti. Yli puoli tuntia myöhästyvät partiot hylätään. Maksimipistemäärä on 3775 pistettä.

Bonusrastit

Kisakeskuksen lähimaastossa olevilla rasteilla saattaa olla bonuspalkintoarkkuja, joiden päällä on merkintä VAIN ALLE 18-VUOTIAILLE. Kunnioitattehan, aikuiset, näitä merkintöjä!

Kartta
Suunnistuskartta 1:15 000, käyräväli 5m, kartan koko A3. Karttojen mukana on muovit. Karttaa päivitetty 7/2023. Pyöräsarja käyttää samaa karttaa, pyöräsuunnistuksen erityismerkit eivät ole käytössä.

Kielletyt alueet
Maastossa on useita kiellettyjä alueita. Kaikki tonttivihreällä karttaan merkityt pihat ovat kiellettyjä alueita. Lisäksi karttaan violetilla rasterilla merkatut alueet ovat ehdottomasti kiellettyjä alueita. Kiellettyjä alueita ei ole rajattu maastoon. Varokaa teitä ylittäessänne ja tiellä liikkuessanne liikennettä.

Varusteet ja huolto
Vaatetus sään mukaan, kännykkä, lenkille juomaa + energiaa, 1 emit-kortti/partio, kynä reitin piirtämiseen. Maastossa on kaksi juomapistettä, jotka on merkitty karttaan. Pisteillä ei ole miehitystä. Juomana on vettä. Huolloissa ei ole pyöränhuoltovälineitä. Maalissa on tarjolla vettä.

Pyöräsarjassa sähköavusteisten pyörien käyttö on kielletty. Sarjaan voi ilmoittautua sähköavusteisella pyörällä, mutta partio osallistuu varsinaisen kilpailun ulkopuolella.

Peseytyminen
Kilpailukeskuksessa ei ole pesupaikkaa. Lähin uimapaikka on Ikaalisten keskustassa, Toivolansaaren leirintäalueelle mennessä (heti sillan ylityksen jälkeen vasemmalla puolen tietä) tai Ikaalisten kylpylän rannassa. Pesupaikkaa pyörille ei ole.

Muuta
Parkkipaikka sijaitsee kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä, ei pysäköintimaksua.
Kilpailukeskuksessa on sisä-wc.
Kilpailukeskuksessa on kahvila, jossa on tarjolla kahvia, mehua ja pientä purtavaa.

Palkinnot
Kaikkien sarjojen voittajapartiot palkitaan.
Lisäksi jaetaan arvontapalkintoja kaikkien osallistujien kesken.

Reipasta suunnistusiltaa toivottaa Ikaalisten Nouseva-Voima