XI. Kesäillan Rogaining – alustavat kilpailuohjeet (17.7.2021)

Turvallisuus

Partion (2-5 henkilöä) tulee kulkea yhdessä koko ajan. Partiolla tulee olla kännykkä mukana. Kilpailumaasto on laaja, joten maastoon eksyneen, loukkaantuneen tms. vaeltajan etsiminen on vaikeaa. Osallistujia ei ole vakuutettu järjestäjän toimesta. Muut partiot ovat velvollisia auttamaan loukkaantunutta partiota / kertomaan tapahtuneesta järjestäjille. Partio kulkee koko matkan jalan. GPS-laitteiden käyttö suorituksen edistämiseksi on kielletty! Yksittäiset kilpailijat eivät pääse maastoon. Kilpailukeskuksessa EI ole ensiapua paikalla!

HUOMIO! Pienellä osalla kilpailualuetta on harvennushakkuuta ja näin olle alueella saattaa liikkua moto ja ajokone. Pysyttehän riittävän etäällä koneista.

Hätätapauksissa ota yhteyttä:
Kristiina Oksanen, puh. 040-701 7698

Kilpailumaasto

Kilpailumaasto vaihtelee Vatulanharjun nopeakulkuisesta kangasmaastosta suomaaston kautta Siloisten kallioiden pienipiirteiseen kalliomaastoon.

Aikataulu
16.30 karttojen jako alkaa Vatulan hiihtomajalla
18.00 yhteislähtö kaikille sarjoille Vatulan hiihtostadionin kentältä
19.00 maali 1 tunnin sarjalle
20.00 maali 2 tunnin sarjalle
21.00 maali 3 tunnin sarjalle
21.30 maali suljetaan

Lähtö ja maali

Lähtö on Vatulan hiihtostadionilta, joka sijaitsee n. 350m päässä Vatulan hiihtostadionilla. Lähtöön menee kelta-valkoinen viitoitus. Emit-korttien nollaus tapahtuu lähdössä ennen varsinaiselle lähtöalueelle siirtymistä. Seuraa opasteita ja järjestäjän ohjeita.

Maali sijaitsee Vatulan hiihtomajalla. Siirry maaliintulon jälkeen tulospalveluun, missä emit-korttisi luetaan ja pisteesi lasketaan.

Kilpailumateriaali

Kilpailijat saavat karttansa kello 16.30 alkaen. Karttaan saa suunnitella oman reittinsä. Kilpailukeskuksesta löytyy sisätilaa suunnittelua varten. Laita Emit-tarkistusliuskaan oman partion numero kuulakärkikynällä. Numeron saat kisainfosta. Tarkistusliuskoja on kilpailukeskuksessa ja lähdössä.

Pistelasku

40 rastia, koodit 60-130. Rasti 61 = 61 pistettä, 62 = 62 p. jne. Aikaa radalle on sarjan mukaisesti 1, 2 tai 3 tuntia, yliajasta vähennetään 10 pistettä/alkava minuutti. Yli puoli tuntia myöhästyvät partiot hylätään. Maksimipistemäärä on 3900 pistettä.

Bonusrastit

Kuudella ennalta ilmoittamattomalla kisarastilla on lisäpalkintoja. Lisäpalkintorastin tunnistat siitä, että leimasimen viereen on kiinnitettynä sinisiä tai punaisia lipukkeita. Ota niistä yksi mukaasi rastilla leimatessasi. Saat lipuketta vastaavan palkinnon maalissa. Kisakeskuksen lähimaastoissa saattaa olla bonuspalkintoarkkuja, joiden päällä on merkintä VAIN ALLE 18-VUOTIAILLE. Kunnioitattehan, aikuiset, näitä merkintöjä!

Kartta

Suunnistuskartta 1:15 000, käyräväli 5m, kartan koko A3+. Karttojen mukana on muovit. Karttaa päivitetty 4-7/2021.

Kielletyt alueet

Maastossa on useita kiellettyjä alueita. Kaikki tonttivihreällä karttaan merkityt pihat ovat kiellettyjä alueita. Lisäksi karttaan violetilla rasterilla merkatut alueet ovat ehdottomasti kiellettyjä alueita. Kiellettyjä alueita ei ole rajattu maastoon. Varokaa teitä ylittäessänne ja tiellä liikkuessanne liikennettä.

Varusteet ja huolto

Vaatetus sään mukaan, kännykkä, lenkille juomaa + energiaa, 1 emit-kortti/partio, kynä reitin piirtämiseen. Maastossa on kaksi juomapistettä, jotka on merkitty karttaan. Pisteillä on miehitys. Juomana tarjoillaan vettä. Maalissa on tarjolla vettä.

Peseytyminen

Kilpailukeskuksessa ei ole pesupaikkaa. Lähin uimapaikka on noin seitsemän kilometrin päässä Ikaalisten kylpylän rannassa.

Muuta

Parkkipaikka sijaitsee kilpailukeskuksen välittömässä läheisyydessä, ei pysäköintimaksua.
Kilpailukeskuksessa on puucee-tiloja.
Kilpailukeskuksessa on kahvila, jossa on tarjolla kahvia, mehua ja pientä purtavaa.

Palkinnot

Kaikkien sarjojen voittajapartiot palkitaan.
Bonusrastipalkinnot saatte heti maaliintulon jälkeen.
Lisäksi jaetaan arvontapalkintoja kaikkien osallistujien kesken.

Kilpailijan velvollisuudet:
• Älä saavu kilpailupaikalle flunssaisena
• Huolehdi käsihygieniasta järjestäjien ohjeen mukaisesti
• Anna tilaa toiselle suunnistajalle rasteilla ja maalissa

Reipasta suunnistusiltaa toivottaa Ikaalisten Nouseva-Voima