iknv.fi

Seitsemisen polkujuoksu

Esite2019

IV Seitsemisen polkujuoksu sunnuntaina 25.8. 2019 klo 11

Kilpailukeskus

Seitsemisen kansallispuiston Koveron perinnetila (http://www.luontoon.fi/kovero).
Navigointiosoite: Seitsemisentie 948, Ikaalinen
Opastus: Seitsemisen kansallispuiston opasteet tieltä 332 Parkano-Kuru sekä Ikaalisten Sisätön kylästä tieltä 2764. Koveron perinnetila sijaitsee 6 km etelään Seitsemisen kansallispuiston luontokeskukselta.
Kilpailukeskuksen info aukeaa sunnuntaina 25.8. klo 9:00.

Pysäköinti

Järjestäjän ohjeiden mukaisesti. Matkaa pysäköinnistä kilpailukeskukseen 0-500 m.

Sarjat ja matkat

Miehet / Naiset
Kilpasarja 19 km
Kuntosarjat 19 km / 10 km (9,4 km) / 6 km (5,4 km), 6 km myös perhelenkkinä, jonka voi kiertää kävellenkin 
Tapahtuman osanottorajoitus 300 juoksijaa.

Lähtö

Kaikkien sarjojen lähtö tapahtuu kilpailukeskuksen välittömästä läheisyydestä klo 11:00.

Maali

Maali sijaitsee Koveron perinnetilan pihapiirissä. Ajanotto maaliviivalla.

Reittikuvaukset

Reitit kulkevat Seitsemisen kansallispuiston ulkoilureittejä pitkin. Polut ovat pääosin hyväkulkuisia ja kunnostettuja. Juurakoita poluilla on vain kohtuullisissa määrin ja kivikkoa ei juurikaan. Maasto polkujen ympärillä vaihtelee koskemattomista mänty- ja kuusikkoerämaista upeisiin avosuomaisemiin, joilla polut kulkevat pitkospuita pitkin. Muutamissa jyrkemmissä ylä- ja alamäissä on poluilla rakennettuja portaita ja kaiteita. Suurimmat korkeuserot ovat noin 50 m 19 km:n reitillä, 10 km:n ja 6 km:n reiteillä korkeuserot ovat hieman pienemmät.

Reitit on merkitty viirein. Lisäksi risteyksissä on nuolia opastamassa kulkusuuntaa. Kaikki polut ovat lisäksi kansallispuiston omilla merkinnöillä merkittyjä ulkoilupolkuja, joten muita kulkijoita voi tulla matkan varrella vastaan.

19km: Reitti noudattelee suurelta osin Seitsemisen Seitakierroksen reittiä: Kovero-Kirkaslampi-Kulomäki-Iso Kivijärvi-PItkäjärvi-Multiharju-Kovero. Ensimmäiset 7,5 km kuljetaan Seitsemisharjun vaihtelevissa harju-kangas -maisemissa, joissa korkeuserot ovat kohtuullisen suuria. Kulomäen ja Multiharjun välillä reitti on tasaisempaa ja sisältää myös pidempiä pitkospuuosuuksia soilla. Multiharjussa 3 km ennen maalia noustaan harjun upeisiin aarnimetsämaisemiin.


10km: Reitti kulkee Koverosta Kirkkaanlamminkankaalle harjumaisemissa, mistä se laskeutuu Seitsemisjoen läheisyydessä olevalle tasaisemmalle osuudelle, jossa on myös pitkospuuosuuksia. Haukilamminharjulta jatketaan Haukilammen ohi ja yhdytään 19 km:n reittiin 4 km ennen maalia. Maaliin tullaan Multiharjun upeiden aarnimetsämaisemien kautta.


6km: Reitti kulkee Koverosta Kirkkaanlamminkankaan ja Seitsemisjoen kautta Haukilammenharjulle, jossa se eroaa 10 km reitistä ja kulkee suoraan takaisin Koveroon.

Reittikartta

Reittikartta eipaivamaaraa 620
Lataa reittikartta pdf-muodossa

Huoltopaikat

10 km ja 6 km reiteillä yksi yhteinen huoltopiste, joka sijaitsee 10 km:n lenkin puolivälissä, 6 km:n lenkin loppupuolella.
19 km reitillä kolme huoltopistettä, kts. reittikartta.
Huoltopisteillä ja maalissa tarjolla vettä ja urheilujuomaa.

Säännöt

Osallistujat juoksevat omalla vastuullaan. Merkittyä reittiä on noudatettava eikä siltä saa poistua oikaisemistarkoituksessa.

Palkinnot

Kilpasarjoissa palkitaan parhaimmat tavarapalkinnoin. Muissa sarjoissa arvontapalkinnot.
Vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneitten nopein tyttö ja poika palkitaan 10 km:n matkalla. 
Perhelenkillä alle 16-vuotiaat saavat pienen muistopalkinnon.

Kilpailunumerot

Osallistujat käyttävät järjestäjien tarjoamia rintanumeroita, jotka kiinnitetään paidan etupuolelle hakaneuloin.

Ilmoittautuminen ja hinnat

Ennakkoilmoittautuminen keskiviikkoon 21.8. klo 24 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: seitsemispolut@gmail.com. Maksu 20 e, vuonna 2003 syntyneet ja nuoremmat 10 e. 
Perhelenkillä koko perhe (2- x henkilöä) 20 e.

Jälki-ilmoittautuminen kilpailupaikalla tapahtuma-aamuna klo 10.30 mennessä. Jälki-ilmoittautumismaksu 30 e, vuonna 2003 syntyneet ja nuoremmat 15 e.

Maksut Ikaalisten Nouseva-Voima ry:n tilille: FI10 4503 1040 0293 00 tai käteisellä kilpailupaikalla.

Ilmoittautumisessa vaadittavat tiedot: nimi, seura (vapaaehtoinen), sarja (M / N), matka (19 km kilpa / 19 km kunto / 10 km / 6 km), vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneillä syntymävuosi, maksutapa (pankkitilille / käteisellä kilpailupaikalla).

Ilmoittautumalla annat suostumuksen käyttää ilmoittamiasi tietoja tapahtumajärjestelyjen tekemiseen, lähtölistojen laadintaan ja tulosten julkaisuun. Ilmoittautumisen sähköpostiosoitetta käytetään vain mahdollisiin yhteydenottoihin järjestäjän taholta ennen tai jälkeen tapahtuman. 

Peseytyminen ja wc:t

Lähimmät uimapaikat sijaitsevat Koverolammella (300 m Koverosta lähdön suuntaan) ja Kirkaslammella (1 km Koverosta pohjoiseen).

Kilpailukeskuksessa on lähdön välittömässä läheisyydessä 2 wc-paikkaa naisille sekä erillinen wc miehille. Lisäksi infon vieressä yksi.
Pohjoisesta tullessa Kulomäen luontokeskuksen sisätiloissa on wc:t sekä matkalla Kirkkaanlamminkankaan ja Kirkaslammin levähdyspaikoilla.

Ensiapupiste on maalin välittömässä läheisyydessä.

Tapahtuman internetsivut

http://www.iknv.fi/tapahtumat/seitsemisenpolkujuoksu

Tapahtuman järjestäjä

Ikaalisten Nouseva-Voima ry
Tapahtumavastaava Outi Borgenström, seitsemispolut@gmail.com (044-3093377)

 

iknv-net