iknv.fi

Ajankohtaista

Nouskin Jukolajoukkueessa sekoitus nuoruutta ja kokemusta

Nouskin miesten ykkösjoukkue lähtee Lappeenrannassa 18.-19.6. suunnistettavaan Jukolan viestiin parantamaan viimevuotista sijoitusta (19.). Onnistuminen kevään ensimmäisessä suurviestissä, Tiomilassa on omiaan kohottamaan seuran joukkueiden itseluottamusta kauden suurimman viestikilpailun kynnyksellä.


-”Odotamme viestistä vauhdikasta, mutta suunnistuksellisesti haastavaa viestiä. Alkukesän lämpö ja sateet ovat saaneet metsän kukoistamaan mikä näkyy suunnistajille normaalia heikompana näkyvyytenä. Erityisesti yöosuuksilla voitaneen odottaa suuriakin ratkaisuja ja eroja sekä reitinvalinnoissa että suunnistusvirheissä. Viestin kärjessä nähtäneen tuttuja joukkueita, mutta yhtä ylivoimaista ennakkosuosikkia on vaikea nimetä. Tämä tarjoaa mahdollisuuden myös yllätyksille.” Nouskin joukkueen manageri Sami Siirilä toteaa.


Jukolan viestin kolme pitkää ensimmäistä osuutta kilpaillaan tutusti yön pimeydessä. Yön pudotuspelin jälkeen aamun valjetessa juostaan kaksi lyhyempää osuutta, joilla on usein nähty suuriakin ratkaisuja ennen pitkiä 6 ja 7 osuuksia. Kilpailu käynnistyy lauantaina klo 23:00. Voittajia odotetaan maaliin klo 7 sunnuntaiaamuna. Yle seuraa kilpailua tutusti televisiossa ja radiossa. Lisää tietoa kilpailusta kilpailusivuilla: http://www.jukola.com/2016/


Nouskin 1.joukkue juoksujärjestyksessä:


1) 10,7km Mikko Knuuttila
2) 12,7km Aleksi Karppinen
3) 14,1km Eetu Savolainen
4) 8,6km Vesa Taanila
5) 8,7km Ville Parkkinen
6) 12,4km Mihail Mamleev
7) 16,5km Dimitry Tsvetkov


Naisten Venlojen viestiin Nouski starttaa nelikolla Emilia Riitaoja, Maiju Oksanen, Veera Haavisto ja Emmi Lehkonen. Myös heidän silmissään siintää realistisena tavoitteena viimevuotisen sijoituksen (202.) parantaminen. Yhteensä Nouskista nähdään 1704 Jukolan joukkueen ja 1368 Venlojen joukkueen joukossa 6 miesten joukkuetta ja 2 naisten joukkuetta.

iknv-net