iknv.fi

Ajankohtaista

Nouski vahvalla joukkueella Tiomilaan

Ruotsin suurin yösuunnistusviesti Tiomila suunnistetaan la-su 14.-15.5. Falunin MM-hiihdoista tutulla areenalla. Naisten 5-osuuksinen viesti suunnistetaan lauantaina päivällä ja miesten 10-osuuksinen viesti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Nouskin ykkösjoukkue tavoittelee miesten viestissä viimevuotisen sijaluvun (32.) selkeää parannusta.

-”Nuorella ja kehittyvällä joukkueella on realistiset mahdollisuudet jopa sijoittumiseen 15 parhaan joukkoon”, toteaa joukkueen manageri Sami Siirilä. ”Pitkässä ja vaativassa yösuunnistusviestissä menestys rakentuu kuitenkin erityisesti mahdollisimman virheettömistä ja tasapainoisista suorituksista.”

Miesten viestissä ensimmäinen osuus suunnistetaan hämärtyvässä päivänvalossa alkaen klo 21:30 Suomen aikaa. Kolmen pitkän osuuden jälkeen päästään 16,6km pitkälle legendaariselle långa-nattenille, joka on viestin ainoa hajonnaton putkiosuus. Nouskilla pitkällä yöllä viestiä vie ykkösjoukkueessa debytoiva Aleksi Karppinen. 

Viestin erityispiirteenä on tänä vuonna kolme lyhyttä 6km pituista yöosuutta långa-nattenin jälkeen ja suuria korkeuseroja sisältävä maasto. Viimeisen kolmen osuuden ratkaisut tehdään taas päivänvalossa ja voittajaa odotetaan maaliin noin klo 8:00 Suomen aikaa yhteensä noin 110km suunnistuksen ja lukuisien Mördarbackenin nousujen jälkeen.


Nouskin joukkue miesten viestiin:
1) 13,7km Mikko Knuuttila
2) 13,6km Eetu Savolainen
3) 12,0km Ville Parkkinen
4) 16,6km Aleksi Karppinen
5) 5,9km Vesa Taanila
6) 6,1km Juha Luoma
7) 5,9km Juho Ylinen
8) 12,8km Mihail Mamleev
9) 8,9km Tero Linnainmaa
10) 16,0km Dmitry Tsvetkov


Naisten viestiin Nouski osallistuu viestiin yhdistelmäjoukkueella yhdessä Kangasala SK:n kanssa. Myös miesten viestin kakkosjoukkue on yhdistelmä jossa on puolet nouskilaisia.

Tiomilan live-seuranta

iknv-net