iknv.fi

Ajankohtaista

Aleksi Karppinen suunnisti SM-hopeaa erikoispitkiltä

Suunnistuskauden viimeinen SM-kilpailu käytiin sunnuntaina aurikoisessa ja ajankohtaan lämpimässä syyssäässä Haminassa Vehkalahden Veikkojen isännöimänä. Ratamestari Jonne Lehto oli laatinut ratoihin haastetta koko rahan edestä ainakin jos vastinetta rahoilleen haki suunnistuksen vaativuudesta ja matkan pituudesta. Parhaasta Nouskilaissijoituksesta vastasi H20-sarjassa hopealle suunnistanut Aleksi Karppinen.

 

Karppinen oli koko matkan mukana voittotaistelussa mutta joutui taipumaan viimeisten rastien kirikamppailussa Tampereen Pyrinnön Anton Kuukalle 19,2km matkanteon jälkeen. Miesten H21-sarjassa radan pituus oli 26,5km ja juostu matka nousi lukuisten pitkien reitinvalintavälien johdosta yli 31 kilometriin. Mikko Knuuttila suunnisti uransa ensimmäiselle miesten sarjan plakettisijalleen sijoittuen seitsemänneksi ja Vesa Taanila säesti heti takana kahdeksannella sijalla. Molempien sijoitukset nousivat vielä aivan loppukilometreillä heidän ohittaessaan hyytyviä ja kramppien kanssa taistelevia kanssakilpailijoita. Voiton miesten sarjassa vei Olli-Markus Taivainen. Kolmen tunnin ajan alitti seitsemän miestä.

Varttuneemmissa naisissa D55-sarjassa Outi Borgenström sijoittui neljänneksi. Teemu Oksanen sijoittui nuorimpien H15-sarjalaisten kilpailussa seitsemänneksi jääden voitosta vain 12 sekuntia. Yhteislähdöllä käydyssä kilpailussa Teemu oli jo minuutin karkumatkalla muihin nähden mutta tuli virheiden johdosta kiinniajetuksi.

H18-sarjassa Juho Ylinen jatkoi vakuuttavaa SM-syksyä sijoittuen kahdeksanneksi. Tyttöjen D18-sarjassa Maiju Oksanen oli 9 ja Veera Haavisto D15-sarjassa 12.

Tulokset

GPS-seuranta

iknv-net