iknv.fi

Ajankohtaista

Jämi Suunnistusmaraton keräsi yli 500 kestävyysliikkujaa

Yhdeksättä kertaa suunnistettu Jämi Suunnistusmaraton on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja saavuttanut erityisen hyvän suosion harraste- ja kuntosuunnistajien kilpailukauden huipentumana. Lauantaina Jämillä hyväkulkuisiin kangasmaastoihin lähti yhteislähdöllä lähes 550 suunnistajaa 12-vuotisista 80-vuotisiin veteraaneihin, joista iso osa osallistui kilpailutapahtumaan ensimmäistä kertaa.

 

Vaikka kilpailussa matkat ovat jopa 25 kilometria ei se osallistujien suosiota lannista, päinvastoin, monet olisivat halunneet nauttia Jämin kangasmaastoista vielä parin tunnin lenkkiä pidempäänkin, tarjosihan lokakuinen lämmin auringonpaiste jälleen kerran hyvät olosuhteet urheilemiseen metsässä.

Miesten pääsarjassa voiton nappasi Kalevan Rastin moninkertainen Jukola-voittaja Jere Pajunen ennen ex-maajoukkuemies Petteri Muukkosta, joka on tuttu näky Jämillä. Petteri nauttii pitkistä suunnistuskilpailuista ja voitti 24h suunnistuksen MM-kultaa elokuussa Saariselällä. Mitaleita ja palkintoja jaettiin tänä vuonna myös Hämeen ja Satakunnan alueen aluemestaruuskilpailuissa ja kuntosarjoissa parhaat palkittiin arvontapalkinnoin. Suurin palkinto tässäkin urheilukilpailussa jokaiselle näytti kuitenkin tulevan itsensä voittamisesta ja pitkän kilpailun läpäisemisestä, niin riemukkaita tuuletuksia maalialueella saatiin nähdä.

Ikaalisten Nouseva-Voima on vuoden 2015 aikana koonnut Jämin alueen kangasmaastoissa kilpailtaviin kestävyysurheilutapahtumiin yli 2000 harrastajaa, joista myös ilahduttavan suuri joukko paikallisia Pohjois-Pirkanmaalaisia liikkujia on löytänyt haastetta omalle harrastukselleen. Lisäksi Nouski järjesti ahkeralla talkootyöllä lisäksi vielä 2500 pihkaniskalle SM-keskimatkan toukokuussa.


Vuonna 2016 Jämillä suunnistetaan lauantaina 29. lokakuuta juhlakilpailun: 10. Jämi Suunnistusmaratonin merkeissä. Tätä ennen Jämillä hiihdetään pitkän matkan hiihtojuhla Jämi 42-SKi 20. helmikuuta. Kesäillan Rogaining suunnistetaan heinäkuun loppupuolella ja Jämi 147 – kausi huipentuu 6. elokuuta pyöräiltävään Jämi84-MTB:hen ja 10. syyskuuta juostavaan Jämi 21-XC RUN:iin.


Vuonna 2016 Ikaalisten alueen metsissä nähdään lisäksi kesäkuun alussa poikkeuksellista vilskettä kun yli 1600 nuorta 8-18 vuotiasta suunnistuksen nuorta harrastajaa kokoontuu Ikaalisten Kylpylään Nouskin isännöimälle Leimaus-leirille.

Kisakuvia

Tulokset

Juttu kestavyysurheilu.fi - sivustolla

iknv-net