iknv.fi

Ajankohtaista

Nouski palkintopallilla Paimion Jukolassa

67. Jukolan ja 38 Venlojen viesti juostiin Paimiossa viikonloppuna. Nouski oli pitkään takuuvarmasti palkintopallilla mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana sijoitukset ovat olleet kolmenkymmenen paikkeilla ja ainoastaan 2011 joukkue on päässyt ”pokkaamaan”. Tämän vuoden tavoite oli ”uusien tuulien” myötä paluu palkintopallille. Uusien miesten myötä joukkueen juoksujärjestyksessä oli mahdollista tehdä taktisia ratkaisuja. Siihen houkutteli myös kolme pitkää osuutta viestin alussa ja riittävän kova kilpailu ykkösen paikoista.

NouskiNaiset aloittivat

Perinteiseen tapaan naiset suunnistivat oman viestinsä lauantain iltapäivän aikana. Nuori ykkösjoukkue Emilia Riitaoja, Veera Haavisto, Kaisa Hankala ja Anni Taanila oli nousujohteisen suorituksen jälkeen 202:s. Kakkosjoukkue Jenny Vehkalahti, Neea ja Tiina Isolähteenmäki sekä Juulia Vehkalahti oli 766:s. KaVo:n joukkue Arja Asell, Sari Lahtinen, Laura Pihko ja Tiina Kalli oli 1080:s. Kaikkiaan matkaan lähti 1370 Venla-joukkuetta ja em. lisäksi erilaisissa ”puulaakijoukkueissa” suunnisti useita nouskilaisia.

Veljekset jatkoivat

Illan hämärtyessä, klo 23.00 alkoi miesten viesti. Matkaan lähti kaikkiaan 1737 seitsikkoa. Mukana oli kuusi joukkuetta Nouskin nimissä ja useita joukkueellisia muiden yhteisöjen nimissä. Uudistunut ykkönen, niin kokoonpanoltaan kuin juoksujärjestykseltäänkin, lukeutui ehdolle palkintosijoille. Perinteinen ankkuri Dimitri Tsvetkov avasi viestin ja teki sen vakuuttavasti sillä hän leimasi jokaisella väliaikarastilla kärjessä ja vaihtoi sijalla viisi. Todettakoon, että aloitusosuus oli samanmittainen kuin vuoden 1972 viestissäkin mutta silloin kärki käytti noin 12 minuuttia enemmän aikaa. Toiselle osuudelle lähti uusi tuttavuus eli Eetu Savolainen, parin vuoden takainen SM-kultamitalisti nuorten sarjassa. Alussa tuli pari ”hermopummia” ja sijoitus oli väliajoissa 24:s ja ero kärkeen lähes viisi minuuttia. Loppu sujui kuitenkin hienosti ja ero kärkeen kutistui runsaalla minuutilla sijoituksen ollessa vaihdossa 12:s. Juoksun jälkeen juoksuunsa tyytyväinen nuorukainen totesi suunnistuksen kärkisijoilla olevan ihan erilaista verrattuna aikaisempiin viesteihinsä. Kolmas osuus oli viestin pisin eli lähes 16 km ja ”kapulaa” vei Vesa Taanila. Ero kärkeen kasvoi hieman koko ajan mutta sijoitus pysyi ennallaan. Juoksun jälkeen Vesa valitteli heikkoa juoksuvirettään ja kertoi käyttäneensä kaiken energian suoritukseen. Neljäs osuus oli viestin lyhin eli hieman runsaat kahdeksan kilometriä ja matkaan lähti Tero Linnainmaa. Pienet virheet veivät aikaa ja ero kärkeen kasvoi nelisen minuuttia, sijoitus vaihdossa oli 18:s.

Aamu valkenee

Viidennen osuuden, joka oli 8.5 km:n pituinen, aikana aamu valkeni ja sen myötä vauhti kärjessä kasvoi. Nouskin viestiä vei Juha Luoma varmasti vaikka kertoi juoksun tuntuneen vaikealta. Sijoitus pysyi ennallaan vaikka ero kärkeen kasvoikin pari minuuttia. Kuudes osuus oli lähes 13 km:n pituinen ja matkaan lähti paluumuuttaja Mihail Mamleev petaamaan lähtöasemia ankkurille. Ero kärkeen kasvoi kaksi minuuttia mutta sijoitus parani kahdella. Ankkuriosuus oli 14.5 km:n pituinen viestiä ja vei Mikko Knuuttila. Vastassa oli maailmanmestareita ja cup-voittajia mutta hän suoriutui urakastaan hienosti sillä hän ylitti maalilinjan sijalla 19 noin 26 minuuttia voittajan jälkeen. Mikko oli osuusajoissa 27:s ja viidenneksi paras suomalaisankkuri.

Kakkosjoukkue Henri Taanila, Tuomas Kotro, Ville Parkkinen, Konsta Vanhanen, Juho-Veikko Hytönen, Aleksi Karppinen ja Sergei Gorokhov oli 64:s. Kolmonen Juho Ylinen, Hermanni Willman, Iivo Kriikkula, Teemu Oksanen, Rasmus Niinimäki, Antti Alppi ja Jooseppi kalliokoski oli 174:s Nelonen Jyri Paavola, Timo Narvinen, Matti Kilpi, Atte Isolähteenmäki, Erkki Taanila, Jari Niemenmaa ja Teemu Lindeman oli 539:s. Viitosjoukkue Harri Vehkalahti, Tapio Hankala, Juho Kotakorva, Lari Huusko, Jouni Holmala, Markku Vaskelainen ja Juha Niemenmaa oli 1067:s. Kuutosjoukkue Juha Hankala, Jukka-Pekka Salmela, Markku Riitaoja, Pasi Hankala, Anri Pohjonen, Simo Köntti ja Herkko Jokela oli 910:s. KaVo:n joukkue Sami Hakala, Tatu Kalli, Antti Siltala, Janne Asell, Petri Savisto, Risto Räsänen ja Jarmo Aseel oli 1139:s. Mhy Pirkanmaan joukkue Raimo Kauppila, Jussi Jeskanen, Jukka Pohjonen, Kari Jeskanen, Erkko Koivurinne, Juuso Heikkilä ja Lauri Jyränki oli 1151:s.

Ensi vuonna kisaillaan Lappeenrannassa ja tavoitteena on tämän vuoden sijoitusten parantaminen.


Tulokset

Reittejä kartta-arkistossa.

iknv-net