iknv.fi

Ajankohtaista

Ankkuri- ja Silja-Rastien satoa

Kotimainen kilpailukausi pääsi vihdoin ja viimein toden teolla vauhtiin, kun 18.-19.4. Varsinais-Suomessa kisattiin lauantaina perinteisten Ankkurirastien merkeissä Salon seudulla ja sunnuntaina Silja-Rastien merkeissä Paimiossa, aivan tulevan Louna-Jukolan lähimaastoissa. Edustusryhmä osallistui hieman vajaalla miehistöllä kisoihin, mutta siitä huolimatta Nouskin värejä nähtiin myös palkintopallilla, kun Juho Ylinen nappasi H18 sarjassa keskimatkan kovatasoisessa kisassa voiton yli minuutin turvin seuraavaan!


Ankkurirastit juostiin osittain samassa maastossa kuin vuoden 2013 Halikko-viesti. Maasto poikkesi tyypillisestä Varsinais-Suomalaisesta kalliomaastosta maltillisten korkeuserojensa vuoksi. Matkoina tarjottiin pidennettyä keskimatkaa sekä yhteislähtönä tapahtuvaa H21AP pitkänmatkan sarjaa (12,2km), johon oli uskaltautunut vain kaksi nouskilaista. Henri Taanila oli sarjan 6. ja Iivo Kriikkula 8. H21A sarjassa 7,4km radasta parhaiten suoriutui Dmitry Tsvetkov häviten vain 1.23 kovassa kevätkunnossa olevalle Timo Sildille ja sijoittui näin kolmanneksi. Myös ensimmäistä kauttaan pääsarjassa juokseva Ville Parkkinen onnistui mainiosti ollen 15. vain reilut kuusi minuuttia kärjestä jääneenä. Hän kuvasi rataa mukavaksi, ja kertoi välttyneensä suuremmilta virheiltä pieniä koukkuja lukuun ottamatta. Muista nouskilaisista hieman ylimääräisiä mutkia tehnyt Mikko Knuuttila oli 20. ja kautensa avannut Konsta Vanhanen 37.


Sunnuntain Silja-Rastit keräsivät suuren osanoton läheisen Louna-Jukolan maaston vuoksi, ja moni olikin tullut hakemaan tuntumaa tyyppimaastoihin. Osanottajien määrä (yli 1600) oli ilmeisesti yllättänyt myös kisajärjestäjät, sillä kilpailukeskus oli hieman normaalia tiiviimmän puoleinen. Maasto tarjosi lauantaita enemmän nousua ja vauhtia hidastivat lukuisat kartalla sijainneet vihreät alueet, joita ratamestari ei edes ollut pyrkinytkään välttämään. Kuten jo todettua, Edustuksen päivän parhaasta suorituksesta vastasi Juho Ylinen. Hänen voittoaikansa H18 sarjan 4,7km radalla oli 31:24. Omien sanojensa mukaan maasto ja rata olivat helppoja ja suunnistus melko suurpiirteistä. Pienien epäröintien johdosta ajasta olisi voinut puristaa vielä noin minuutin pois. Juho tosin valitteli juoksun olleen raskaanpuoleista puurtamista, sillä edellispäivän SM-maantien 10km suoritus painoi vielä lihaksistossa. Toinen nuorten sarjoissa kisannut nouskilainen Hermanni Willman oli H20 sarjassa 10.


Miesten pääsarja oli jaettu kolmeen suunnilleen tasavahvaan sarjaan. Kaikki nouskilaiset oli laitettu samaan sarjaan. Lauantain tapaan Dmitry Tsvetkov voitti seuran sisäisen taistelun sijoittuen viidenneksi jääden 3.06 voittaja Timo Sildistä. Sunnuntaina myös ”Diman” reitille mahtui parin minuutin edestä virheitä. Edellispäivänä hieman epäröinyt Mikko Knuuttila palasi tasolleen ja sijoittui niukasti kymppisakkiin. Hän kuvasi kisaansa suunnistuksellisesti tasapainoiseksi eikä suurempia virheitä tullut, tosin jalat ei hänelläkään olleet aivan yhtä kevyet kuin viikko takaperin Kevätyönviestissä.. Myös muut Nousevan-Voiman maaliin tulleet miehet löytyivät reilusti puolen välin paremmalta puolelta. Ville Parkkinen oli 18., Konsta Vanhanen 21. ja Iivo Kriikkula 24.


Seuraavat kisat ovat vuorossa jo tulevana viikonloppuna, kun 25.-26.4. juostaan Finnspringin merkeissä Salossa. Edustusryhmä lähtee kisoihin isolla ja iskukykyisellä joukkueella!


Lauantain tulokset 

Lauantain reittihärveli 

Sunnuntain tulokset 

Sunnuntain reittihärveli

iknv-net