iknv.fi

Ajankohtaista

Edustuksen kevätleiri Ruotsissa 1.-7.4

Nousevan-Voiman laajentuneen ja vahvistuneen Edustus-ryhmän varsinaisen kevätkauden käynnisti liki viikon kestänyt leirin etelä-Ruotsissa. Kahdentoista urheilijan karavaani matkasi ensitöikseen Olofströmiin, jossa päästiin heti juoksemaan Sydsvenska 7-mannabudkavlen -viesti.


Viesti sisälsi kolme yö- ja neljä päiväosuutta. Nouski oli liikkeellä kahden joukkueen voimin, joten kovakuntoisille oli tarjolla kahta osuutta per henkilö. Viesti kulki mainiosti ja ykkösjoukkueen tuloksena oli 6. sija kovien ruotsalaisjoukkueiden takana. Marginaalien ollessa pieniä, mututamien virheiden poisjättäminen olisi voinut nostaa sijoituksen vielä korkeammalle. Viestikauden avausta voidaan kuitenkin pitää varsin onnistuneena. Erityisen positiivisen näytön antoi Mikko Knuuttila, joka osoitti raa'an kestävyysharjoittelun purreen tekemällä täysin kilpailukykyisen suorituksen kovien ruotsalaisseurojen ankkurien puristuksessa.

Muutaman päivän harjoittelun ja yhden kansallisen kilpailun henkilökohtaisen startin jälkeen ryhmä siirtyi pohjoisemmaksi valmistautuakseen Kolmårdskavlen -viestiin. Kilpailu on Ruotsin viestisuunnistuskevään lähtölaukaus ja tärkeä etappi kohti 10milaa. Paikalla oli tälläkin kertaa äärimmäisen kova ja laaja kirjo ruotsalaisia huippujoukkueita ja kansainvälisen tason yksilöitä. Vatsatautiepidemian ravistelema Nouseva-Voima sai kuitenkin jalkeille hyvän viestiporukan, vaikka sairastelu verottikin edustusryhmää. Vanhat sotaratsut pitivät pintansa, kun kahden viimeisen osuuden aikana joukkueen sijoitus nousi 14 sijaa Vesa Taanilan ja Dmitriji Tsvetkovin hyvien suoritusten ansiosta. Loppusijoitukseksi kirjattiin 18.

Leiristä jäi käteen erinomaisia harjoituksiaja arvokasta kokemusta! Tästä on hyvä jatkaa kohti kevään ja kesän koitoksia!

Sydsvenska 7-manna tulokset

Dackefejden tulokset

Kolmårdskavlen tulokset

iknv-net