iknv.fi

Ajankohtaista

Nouskille menestystä Salossa

Perinteinen huhtikuun lopun FinnSpring-kisaviikonloppu kokosi suunnistajat 26.-27.4. Saloon lauantain henkilökohtaiseen ja sunnuntain viestikilpailuun. Lämmin sää ja jyrkkiä avokalliomäkiä sisältänyt maasto koetteli suunnistajia, vaikka kukaan ei taatusti pannut pahakseen kesäisiä olosuhteita.

Nouskilaiset osoittivat talviharjoittelun sujuneen hyvin. Miesten pääsarjassa H21E Vesa Taanila oli tasaisessa kisassa upeasti neljäs, vain 2 min voittajaa, viime kesän pitkän matkan MM-hopeamitalistia Jani Lakasta perässä. Toinen eliittimiehemme, Vuokatin MM-nelonen Dmitry Tsvetkov jäi Vesalle vain 40 s, sijoitus seitsemäs. 18-vuotisten tyttöjen sarjassa ahkerasti talven ajan harjoitelleet nouskilaistytöt pärjäsivät myös hienosti: Maiju Oksanen oli neljäs, ainoastaan runsaan minuutin voittajan perässä, ja Kaisa Hankala 21., 7 min Maijua hitaampana. Vastaavassa poikien sarjassa Jooseppi Kalliokoski oli 21. ja Rasmus Niinimäki 45., osanottajia oli huikeat 95.

Viestin palkintojenjako

Miesten viestin kolme parasta: KooVee, HiKi ja IkNV


Miesten H21A2-sarjassa nouskilaisista suurin osa sijoittui puolen välin paremmalle puolelle : Juho-
Veikko Hytönen oli parhaana 16. ja Tero Linnainmaa heti perässä 17. Poikien 14-sarjassa Teemu Oksanen avasi kautensa sijalla 21.

Viestipäivä tarjosi runsain mitoin jännitystä. Miesten pääsarjassa Nouskin tuorein vahvistus Sergey Gorokhov aloitti varmasti, Tero Linnainmaa jatkoi sujuvasti tuoden sinikeltaiset värit jo lähelle kärkikymmenikköä . Vesa Taanila jatkoi vahvoja otteitaan kolmannella osuudella lähettäen ankkurin Dmitry Tsvetkovin viidentenä matkaan. Vaajakosken Terä oli suunnistamassa varmaan voittoon, mutta kun ankkuri Jonne Lakaselta jäi yksi rasti käymättä, ykköstila muuttui hylkäykseksi. Samalla viesti muuttui todelliseksi jännitysnäytelmäksi: Dima oli kuronut koko ajan kiinni edellä suunnistavien Kooveen ja Hiidenkiertäjien etumatkaa, ja viitoituksen varrella jännitettiin, kuka putkahtaa ensimmäisenä loppuviitoitukselle. Matka ei ihan Dimalla riittänyt: Koovee oli ykkönen ja Nouski 25 sekuntia perässä hienosti kolmantena. Nouskin kakkosjoukkue suunnisti sijalle 25 ja kolmosjoukkue oli 43.

Sarjan D15-18 viestijoukkue Kaisa Hankala, Maiju Oksanen ja Jenny Vehkalahti oli 22. HD21C-sarjassa joukkue Teemu Oksanen, Harri Vehkalahti ja Atte Isolähteenmäki oli kuudes.

Finnspring-tulokset

Finnspring-kisakuvia

Uutinen: kestavyysurheilu.fi

Nouskilaisten reittipiirroksia

Kausi jatkuu Tiomilassa

Kevään kausi jatkuu torstaina 1.5. huippuliigan avauskilpailulla Raisiossa ja tulevana viikonloppuna 3.-4.5. juostaan Smålannin Eksjössä Tiomila-viesti. Nouski lähtee miesten viestiin mukaan viime vuodesta nuorentuneella ja vahvistuneella joukkueella haastamaan vähintäänkin muita Pirkanmaalaisia joukkueita.

Viesti on uudistunut edellisvuosista ja tänä vuonna kaksi ensimmäistä osuutta ovat lyhyehköjä ennen illan hämärtymistä juostavia osuuksia. Yön pimeydessä juostaan kaksi "långa-nattenia" ilman hajontarasteja ja vasta aiempia vuosia selkeästi lyhyemmän ankkuriosuuden ennustetaan olevan yöosuuksien jälkeen täysin valoisa.

Joukkueessa juoksevat järjestyksessä:
1. Sergey Gorokhov 8,6km
2. Ville Parkkinen 8,6km
3. Henri Taanila 13,0km
4. Juho-Veikko Hytönen 11,6km
5. Tero Linnainmaa 11,6km
6. Vesa Taanila 17,0km
7. Petri Ikävalko 8,7km
8. Mikko Knuuttila 13,0km
9. Dmitri Tsvetkov 15,4km
10. Jooseppi Kalliokoski 8,6km

Kotiinjääville kannustusjoukoille on tarjolla live-kuvaa, ääntä, online-tuloksia ja gps-seurantaa läpi lauantain ja sunnuntain välisen yön osoitteessa http://10mila.se/
iknv-net