iknv.fi

Ajankohtaista

Lähes 600 ennakkoilmoittautunutta Jämi Suunnistusmaratonille

Jämi Suunnistusmaraton on vakiinnuttanut paikkansa suunnistajan kalenterissa myöhäissyksyn klassikkokilpailuna. Vuonna 2013 tullaan lyömään taas uusi osallistujaennätys vaikka kilpailu juostaan poikkeuksellisen myöhään syksyllä, lauantaina 26. lokakuuta.

 

Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan vielä torstai-iltaan klo 24 asti ja kuntosarjoihin myös paikan päällä.


Sääennuste lupaa kilpailupäiväksi vaihtelevaa, mutta vuodenaikaan nähden lämmintä säätä. Jämi Areenan runsaat sisätilat tarjoavat kuitenkin katon kilpailukeskuksen päälle. Lähtöpaikka on Areenan välittömässä läheisyydessä ja maaliin juostaan lähes suoraan sisälle Areenaan.


Ratamestariryhmä johtajanaan Timo Narvinen lupaa kilpailijoille nautinnollisia kilometrejä nopeilla kankailla. Radoille on haettu rytmitystä myös todella pitkillä reitinvalintaväleillä ja fysiikan ja normaalien suunnistustehtävien lisäksi paremmuuden voi ratkaista perhoslenkkeinä juostavilla hajontalenkeillä.


Miesten 25km kuninkuusmatkalla mukana on esimerkiksi Ikaalisten oma kasvatti Topi Anjala, takavuosien juniorikomeetta Olli-Markus Taivainen ja ikinuori Petteri Muukkonen. Miesten sarjassa kahden tunnin ihanneajan alitus vaatii 4min / km vauhtia.


Kilpasarjojen lisäksi kaikilla matkoilla viidestä kilometristä 25 kilometriin voi juosta myös kuntosarjoissa. Tapahtuman Osanottajamäärän kasvu ja lajin suosion kasvu näkyy etenkin kasvaneina osallistujamäärinä kuntosarjoissa. Jämin hyväkulkuinen maasto onkin ihanteellinen myös vähemmän lajiin vihkiytyneille harrastajille.


Kaikkien sarjojen yhteislähtö tapahtuu klo 11:00. Kilpailun jälkeen suunnistajia hemmotellaan saunan löylyillä. Kilpailukeskuksen ravintolassa on myynnissä keittolounas, lettuja, kahvia ja muuta pientä purtavaa.


Tervetuloa suunnistamaan syksyisiin Jämin maisemiin, 

Ikaalisten Nouseva-Voima 

iknv-net