iknv.fi

Ajankohtaista

Hollolan supat selättivät Nouskin miehet Jukolan viestissä

Ikaalisten Nouseva-Voima joutui pettymään viikonlopun Lahti-Hollola Jukolassa, kun miesten ykkösjoukkue saapui sunnuntaiaamuna maaliin vasta sijalla 31.


Miljoonan montun maastona tunnettu ja monelle armeija-aikaa Lahdessa viettäneelle tutuksi tullut Hälvälän supikko tarjosi erittäin vaikeita suunnistustehtäviä etenkin kolmella ensimmäisellä yöosuudella. Moni joukkue sortui virheisiin ja sijoitusta kymmenen joukkoon tavoitellut Nouski oli mukana tässä ryhmässä.

Päivän valjettua joukkue virkosi tehden tasaista nousua kohti 20 parhaan joukkoa, mutta uudet virheet aamuyöllä romuttivat toiveet torjuntavoitosta. Maalissa ankkuri Eetu Savolainen leimasi lähes 40 minuuttia viestin voittaneen Tampereen Kooveen takana.

Ykkösjoukkueen kokenein suunnistaja Vesa Taanila totesi sijoituksen olleen pettymys kaikille.

- Pikkuisen epävarmuutta ja muutama iso virhe. Olimme pulassa vähän koko viestin ajan. Muutamalla osuudella virheitä tuli heti ensimmäisillä rasteilla ja se tekee aina loppuosuudesta erittäin vaikean, Taanila analysoi.

Viime hetken muutoksia

Nouskin ykkösjoukkue koki viikolla vielä muutoksia kokoonpanossa. Joukkueessa suunnistivat Mikko Knuuttila, Ville Parkkinen, Aleksi Karppinen, Vesa Taanila, Jooseppi Kalliokoski, Dmitry Tsvetkov ja Eetu Savolainen.

Heikosta lopputuloksesta huolimatta viikonloppuna nähtiin myös valonpilkahduksia. Mikko Knuuttila aloitti varmasti ja Vesa Taanila vältti suuret virheet neljännellä osuudella. Aleksi Karppinen teki kolmannella osuudella erinomaisen suorituksen parantaen nouskilaisten sijoitusta. Lisäksi kahdella viimeisellä osuudella Tsvetkov ja Savolainen pitivät yllä maailmanluokan vauhtia.

- Aleksi paikkasi hienosti kolmososuudella ja Eetu ankkuriosuudella, joten ei tämä ihan kokonaan pieleen mennyt. Nyt pitää vain miettiä, miten saamme virheet vältettyä ensi vuonna, Taanila summasi.

Nouskin kakkosjoukkue oli kaikkien aikojen osanottajaennätyksen saavuttaneessa tapahtumassa 82:s. Kolmosjoukkue oli 409:s ja viitosjoukkue 771. Nelosjoukkueen viesti jäi kesken. Jukolan seitsenosuuksieen viestiin starttasi 1874 joukkuetta.

Lauantaina käydyn Venlojen viestin voitti Ruotsin Borlängestä tuleva Stora Tuna OK. Ikaalisten Nouseva-Voiman ykkösjoukkue Veera Haavisto, Emmi Lehkonen, Anni Taanila ja Maiju Oksanen oli maalissa sijalla 202. Kakkosjoukkue oli sijalla 565. Kaikkiaan Venlojen viestiin starttasi 1589 joukkuetta.

Ensi vuonna Jukolan viesti suunnistetaan Kangasalla.

iknv-net