iknv.fi

Ajankohtaista

Ikaalisten Nouseva-Voima sijalle 26 sateisessa ja vaativassa Tiomilassa

Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna käytiin perinteinen kymmenosuuksinen, ruotsalaisten Jukolan viestinä tunnettu Tiomila Nynäshamnissa 60 kilometriä Tukholman eteläpuolella.


Ikaalisten Nouseva-Voima lähti kauden toiseksi tärkeimpään viestiin luottavaisena, mutta ongelmia ilmeni viestiä edeltävänä iltana, kun seuran tämän hetken kovakuntoisin mies Aleksi Karppinen joutui jättäytymään viestistä sivuun vatsataudin vuoksi. Hänet pitkällä ja vaativalla yöosuudella korvasi Eetu Savolainen.

Viime hetkellä uudistuneesta juoksujärjestyksestä huolimatta Nouski pysyi mukana kärkitaistelussa viestin alkupuolella, kun Savolainen kirmasi pitkältä yli 15 kilometrin osuudelta mukana muiden kärkiseurojen kanssa.

Kilpailumaasto sisälsi erittäin jyrkkiä mäkiä ja kivikkoinen pohja vaikeutti suunnistustehtäviä. Yösuunnistuksen teki haasteelliseksi myös reipas vesisade. Tämä aiheutti seuran miehille päänvaivaa erityisesti aamuyön pimeillä osuuksilla, joiden aikana kärki karkasi. Päivän valjettua Nouskin sijoitus nousi pari pykälää 26:nneksi, mutta kahden edellisvuoden sijoituksiin 10 ja 15 ei tällä kertaa ollut asiaa. Nouskin edellä maaliin ehti yhdeksän suomalaisseuraa.

Joukkueessa suunnistivat Mikko Knuuttila, Ville Parkkinen, Vesa Taanila, Eetu Savolainen, Juha Luoma, Teemu Oksanen, Juho Ylinen, Tero Linnainmaa, Jooseppi Kalliokoski ja Dmitry Tsvetkov.

- Äkilliseen osuudenmuutokseen nähden suoritus oli onnistunut. Fyysisesti jaksoin, mutta taidollisesti oli vaikeampaa. Se ei kuitenkaan haitannut hajonnattomalla osuudella, kun toisista suunnistajista sai apuja, kahdeksantena neljänteen vaihtoon saapunut Eetu Savolainen totesi.

- Lyhempien yöosuuksien heikommat suoritukset heijastuivat aina myös loppuviestiin, kun kovimmat seurat ovat karanneet ja pitävät kovaa vauhtia edellä. Jukolaa kohden on edettävä vain tekemällä laadukasta perustreeniä, Savolainen summasi.

Vaativasta maastosta ja kelistä johtuen viestissä jokainen joukkue voittajia myöten sortui suuriinkin virheisiin. Tämän johdosta tilanne kärjessä vaihteli poikkeuksellisen paljon. Voittajaksi suunnisti edellisvuoden tapaan IFK Göteborg, joka oli kilpailun alkupuolella yli kymmenen minuuttia johtavan joukkueen takana. Toiseksi sijoittui Uppsalan OK Linné, joka kadotti yöllä yhdessä hetkessä yli kymmenen minuutin johtoaseman. Parhaana suomalaisena kolmanneksi sijoittui tamperelainen Koovee. Naisten viestin voitti Tukholman kupeesta tuleva Järla Orientering.

Nouskin venäläissuunnistaja Dmitri Tsvetkov kilpailee toukokuun alussa Sveitsissä käytävissä EM-kilpailuissa. Muu edustusryhmä on kääntänyt katseensa jo kesäkuun puolivälin Lahti Hollola Jukolaan.

iknv-net