iknv.fi

Ajankohtaista

Nouskin viestiliiga käynnistyi yskähdellen Raisiossa

Suunnistuksen viestiliiga käynnistyi perjantai-iltana Kevätyönviestillä Raision ja Naantalin rajametsissä. Ikaalisten Nouseva-Voima ei onnistunut avauksessa odotetulla tavalla, kun kärkitaistoon povattu ykkösjoukkue hylättiin väärällä rastilla käynnin vuoksi.


Sitkeän talven ansiosta osin vielä lumihangessa käyty kolmen osuuden viesti alkoi loistavasti, kun Mikko Knuuttila kiri aloitusosuudelta kärjessä vaihtoon. Toisella osuudella Aleksi Karppinen kulki pitkään kärkiletkassa, mutta osuuden puolivälin jälkeisellä hajonnalla suunnistusajatus sekosi hetkeksi, jonka seuraus oli leimaus väärällä rastilla. Tästä tuloksena oli armotta hylkäys. Väärä leima selvisi vasta vaihdossa, joten Eetu Savolainen pääsi vielä maastoon tuoden ykkösjoukkueen maaliin kahdeksantena, mutta joukkuetta ei laskettu mukaan tuloksiin.

Viestiliigan pisteisiin huomioidaan joka seuran parhaan joukkueen tulos. Nouskin kakkosjoukkue Juho Ylinen, Ville Parkkinen ja Vesa Taanila saapui 56 joukkueen viestissä maaliin sijalla 17, joten seura jatkaa viestiliigaa takamatkalla muihin Suomen kärkiseuroihin nähden.

- Emme saaneet joukkueena vielä ihan kaikkea potentiaalia tuloslistalle. Yksittäisiä väläyksiä, mutta virheet rokottivat viestisuoritusta, kakkosjoukkueen ankkuri Taanila summasi perjantaiyön.

TaanilaVesaKevatyonviesti

Vesa Taanila

Kokenut suunnistaja painotti sitä, että kolmen osuuden viestissä kaikkien kolmen jäsenen tulisi tehdä virheetön suoritus, jotta sijoitus pysyy kärjessä. Taanila arveli, että kevään aikaisuus näkyi vielä joukkueen tekemisessä.

- Oma suoritukseni oli maksimaalinen olosuhteisiin nähden, ensimmäistä kertaa sulalla maalla kartta kädessä Kevätyössä suunnistanut Taanila mietti.

Liiga jatkuu Espoossa

Tampereen Pyrintö juhli Kevätyönviestissä urakalla, sillä seuran ykkösjoukkue suunnisti voittoon kakkosjoukkueen ottaessa kakkostilan. Miesten viestin kolmas oli mynämäkeläinen MS Parma. Naisten viestin voitti Paimion Rasti ennen Porin Rastikarhuja ja tamperelaista Kooveeta. 

Viestiliigan seuraava osakilpailu on sunnuntaina 22. huhtikuuta Espoossa suunnistettava Finnspring-viesti. Kevätyönviesti oli tarkoitus näyttää myös VeikkausTV:ssä, mutta lähetinauton joutui kilpailukeskuksessa kolariin, jonka vuoksi lähetyksen näyttämisessä oli ongelmia. Haveri ei vaikuta tuleviin Viestiliigan osakilpailun televisiointeihin, joten Finnspring- viestiä voi seurata VeikkausTV:stä. 

Ennen viestiliigan toista osakilpailua Nouskin edustusryhmän kärkimiehet taistelevat EM-kisapaikoista 13. huhtikuuta Helsingin Lauttasaaressa järjestettävässä sprintissä ja sunnuntaina Salossa Ankkurirasteilla keskimatkalla. Pitkän matkan näyttökilpailu suunnistetaan FinnSpring -viikonlopun lauantaina Espoossa.

iknv-net