iknv.fi

Ajankohtaista

Nouski palkitsi ansioituneita kauden päätösjuhlassa

Ikaalisten Nouseva-Voiman suunnistuskauden 2017 päätöstilaisuutta vietettiin lauantaina Nouseva-Voiman talolla Riitialassa.

Tilaisuudessa palkittiin suunnistusvuoden aikana ansioituneita jäseniä. Seuran parhaaksi suunnistajaksi valittiin Teemu Oksanen. 

Oksanen kuuluu 18-vuotiaiden miesten sarjassa Suomen ehdottomaan kärkeen. Tästä osoituksena muun muassa syyskuussa Helsingissä järjestetyn SM-sprintin ylivoimainen voitto. 

Oksanen onnistui läpi kauden ja kevään hyvät otteet toivat hänelle paikan nuorten EM-kilpailuihin Slovakiaan. Kesä-heinäkuun taitteessa järjestetyissä kilpailuissa Oksasen paras saavutus oli viestin neljäs tila. Aloitusosuutta juosseen nouskilaisen joukkue jäi vain puoli minuuttia mitalista. Ensi kaudella hän kuuluu Suomen Suunnistusliiton nuorten maajoukkueryhmään. 

Päätöstilaisuuden palkintokategorioihin oli otettu mallia suuremmista urheilugaaloista. Seuran sykähdyttävimmäksi suunnistushetkeksi valittiin miesten SM-viestissä saavuttama hopeamitali. Ikaalisten Nouseva-Voiman nelikko jäi viestin voittaneesta Paimion Rastista vain 45 sekuntia.

Nuoria palkittiin

Tilaisuudessa palkittiin myös kesän aikana ansioituneita nuoria suunnistajia. Vuoden nuorena suunnistajana palkittiin Nico Toivanen, joka oli Häme Cupin yhteistuloksissa kuudes H13-sarjassa ottaen 11 osakilpailun sarjassa kaksi kolmostilaa. FIN5-rastiviikolla hän oli sarjansa yhteistuloksissa seitsemäs ja onnistui myös Nuorten Jukolassa, vaikka suunnisti 16-vuotiaiden osuudella. 

Topin Pytyn sai Meeri Niemenmaa. Ahkerana harjoittelijana tunnettu Niemenmaa sijoittui Koululiikuntaliiton kilpailuissa 10-vuotiaiden rastireitillä 21: nneksi ja oli Häme Cupin pisteillä kolmessa osakilpailussa. 

Menestyneen nuoren palkinnon sai Kira Holmala, joka onnistui vaativassa siirtymässä 10-vuotiaiden rastireiteiltä kohti avoratoja. Suomen maaperällä Holmalan paras kilpailu oli Porin Koululiikuntaliiton kilpailujen 21. sija 11-vuotiaiden sarjassa. Holmala onnistui myös Nuorten Jukolassa sekä maailman suurimpiin suunnistustapahtumiin kuuluvalla O-ringenillä Ruotsissa.

Palkintoja nappasi myös Veera Haavisto, joka palkittiin muun muassa Vuoden Venla -palkinnolla. Palkinnon saa perinteisesti kesän Venlojen viestissä parhaan suorituksen tehnyt nouskilainen.


Ikaalisten Nouseva-Voiman päätöstilaisuudessa 2017 palkitut: 

Paras suunnistaja: Teemu Oksanen

Sykähdyttävin suunnistushetki: Miesten SM-viestin hopeaa syyskuussa Espoossa (Mikko Knuuttila, Aleksi Karppinen, Vesa Taanila, Dmitry Tsvetkov)

Vuoden 2017 nuori: Nico Toivanen

Topin Pytty: Meeri Niemenmaa

Urhea Uurastaja: Jesse ja Josefiina Vänni

Pieni Ponnistaja: Onni Vitikainen

Suuri Seikkailija Elsa Talonen, Aada Vitikainen ja Eliel Kärkkäinen

Rehti Retkeilijä: Emma Anttila ja Konsta Vasu

Vuoden nuori talkoolainen: Veera Haavisto

Vuoden Vintiösuunnistaja: Meeri Niemenmaa

Vuoden Viikari: Veera Hakala

Vuoden Ohjaaja: Veera Haavisto

Vuoden Venla: Veera Haavisto


Ennen palkitsemisia pidettiin myös seuran sääntömääräinen syyskokous. Kokouksessa hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Seuran puheenjohtajana jatkaa Kirre Palmi.


Edustusryhmä käynnisti harjoituskautta


Viikonlopun aikana edustusryhmä järjesti viikonloppuleirin Ikaalisissa. Ohjelmassa oli muun muassa yösuunnistusharjoitus Teiharjussa, sprinttiviesti Ikaalisten keskustassa ja Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi järjestetty 100 rastin suunnistus Vatulassa. Mukana harjoituksissa oli myös seuran nuoria.

Nouskin edustusryhmä lähtee kauden 2017 päätöksen jälkeen hyvillä mielin kohti ensi vuotta. Edustuksen nokkamies Vesa Taanila kertoi päätöstilaisuudessa kauden sisältäneen menestystä enemmän kuin pitkään aikaan. Vaikka Jukolan ja Tiomila-viestien sijoitukset eivät parantuneet viime vuotisista, on seura kirkkaasti 20 maailman parhaan suunnistusseuran joukossa keskikertaisillakin suorituksilla. Tämä kertoo edustusryhmän nousseesta tasosta.

Tasaisten viestisuoritusten lisäksi nouskilaiset pärjäsivät myös henkilökohtaisella puolella. Eetu Savolainen oli kevään kovien suoritusten jälkeen erittäin lähellä MM-kisapaikkaa heinäkuun Viron kisoihin ja lokakuussa Mikko Knuuttila otti erikoispitkän matkan SM-pronssia pitkän kirin päätteeksi.


- Vaikka parannettavaakin jäi, on positiivista, että useampi urheilija kykenee kamppailemaan kärkisijoista katsastus- ja SM-kilpailuissa, Taanila totesi.


iknv-net