iknv.fi

Ajankohtaista

Suunnistuskausi 2017 takana

Kausi 2017 on takana ja se oli nouskilaisittain varsin menestyksekäs, vaikka joitain ”takaiskujakin” jouduttiin kokemaan. Yksittäisistä saavutuksista on kerrottu kisaan liittyvissä uutisoinneissa, mutta koko kauden perusteella käytiin kisa ns. viestiliigassa ja myös tulevan vuoden maajoukkueet valittiin menneen kesän suoritusten perusteella.

 

"Viestiliiga"

Aikanaan viestiliiga oli arvostettu kisa ja siinä menestyneet seurat jopa palkittiin ja Nouski oli monesti kärkisijoilla. Kisa oli tauolla useita vuosia, mutta tapahtuman ”herätti henkiin” Kestävyysurheilu ja mukaan laskettiin Tiomilan ja Jukolan lisäksi Kevätyön-, FinnSpringin- ja SM-viestit. Panostus ei ehkä ollut entisen lainen, koska kisassa ei ollut, kunnian lisäksi, minkäänlaisia palkintoja, mutta huippuseurat olivat kuitenkin mukana kiitettävästi, Nouski mukaan luettuna. Liigan avauskisa juostiin jo huhtikuulla ja kisa ratkesi vasta syyskuulla, kauden päätösviestissä eli SM:ssä ja, vaikka Nouski sijoittui hopealle, liigasijoituskin oli hopea sillä viestin voitti liigaa niukasti johtanut Paimion Rasti. Nouskin pistetiliä kauden aikana kartuttivat Dimitri Tsetkov, Vesa Taanila, Juha Luoma, Aleksi Karppinen, Tero Linnainmaa, Tuomas Kotro, Mikko Knuuttila, Juho Ylinen, Ville Parkkinen ja Eetu Savolainen, joista Mikko ja Aleksi juoksivat jokaisen viestin. Liigan tulokset: 1. Paimion Rasti 620 pist. 2. Nouski 585 pist. 3. Tampereen Pyrintö 546 pist. 4. KooVee 541 pist. 5 Helsingin Suunnistajat 449 pist. 6. Hiidenkiertäjät 432 pist. 7. Vaajakosken Terä 380 pist.

Suomen parhaat viestisuunnistusseurat

Edustustehtävät

Maajoukkueeseenkin valittu Eetu Savolainen oli pitkään ”tyrkyllä” MM-kisoihin, mutta hän jäi niukasti varamieslistalle. Maailman cup-iin hänet valittiin keskikesällä, mutta jalkavaiva esti osallistumisen ja vaivan myötä meni koko loppukausi. Teemu Oksanen puolestaan suunnisti sini-valkoisissa nuorten 16 – 18-vuotiaiden EM-kisoissa kesä heinäkuun vaihteessa Slovakiassa ja kokemuksen lisäksi tuomisina oli viestin neljäs tila.

SM-kisat

Kesän aikana kisailtiin kuusi kertaa Suomen mestaruuksista ja mitaleille nouskilainen ylsi kaikkiaan seisemän kertaa eli keskimatkalla Iivo Kotamäki oli kolmas, pitkällä matkalla Outi Borgenström oli toinen, viestijoukkue (Mikko Knuuttila, Vesa Taanila, Aleksi Karppinen sekä Dimitri Tsetkov) otti hopeaa, sprintissä mestaruuteen ylsivät Teemu Oksanen ja Vesa Taanila, erikoispitkällä matkalla pronssille ylsi Mikko Knuuttila ja yöllä hopeaa otti Vesa Taanila sekunnin voittajalle hävinneenä. Mitalistit sijoittuivat eri kisoissa monesti myös plaketeille eli sijoille 4 – 10. Heidän lisäkseen plaketteja pokkasivat Eetu Savolainen, Veera Haavisto, Juho Ylinen ja Maiju Oksanen, joka oli sprintissä viides, vaikkei jäänyt hopeasta kuin kaksi sekuntia.

Maajoukkueet vuodelle 2018

Eetu Savolaisen hyvät juoksut alkukesästä vakuuttivat valitsijat ja hän jatkaa maajoukkueessa ensi vuonna. 18-vuotiaiden maajoukkueeseen valittiin jokaisessa SM-kisassa vähintään plakettisijalle yltänyt Teemu Oksanen. Team Kisakallio-joukkueeseen, jota voi ”tituleerata” 21 – 23 vuotiaiden seurantaryhmäksi, valittiin Aleksi Karppinen.


38234811521 540ce5070d z

 

iknv-net