iknv.fi

Ajankohtaista

Nouski 25mannassa Botkyrkassa

Viime vuoden tapaan Nouski osallistui myös tänä syksynä perinteiseen 25manna-viestiin Ruotsin Botkyrkassa. Joukkue starttasi viimevuotisten tulosten perusteella lähtönumerolla 48, josta lähdettiin parantamaan tämän vuoden viestissä.

 

Ensimmäisellä miesten osuudella Mikko Knuuttila teki varman perussuorituksen ja tuli kärjestä hieman reilun kahden minuutin päässä sijalla 29. Toisella osuudella täytyi olla naissuunnistaja ja Nouskin joukkueen viestiä vei Veera Haavisto. Vasta 17-vuotias Veera pärjäsi vanhempien seurassa hyvin, päästäen seuraavat viestinviejät hyvissä asetelmissa metsään.

25mannan erikoisuus on viestin keskellä juostavat osuudet, joissa jokaiselta joukkueelta juoksee samaan aikaan neljä suunnistajaa. Veeran jälkeen metsään pääsivät Kasimir Niinimäki, Pasi Pikkarainen, Raimo Kauppila ja Teija Rauhala. Reilun neljän kilometrin osuus sujui kaikilta hienosti ja Nouski oli edelleen mukana kisassa tavoitesijoista. Seuraavalla neljännellä, 2,7km osuudella suunnistivat Anton Vehkalahti, Nico Toivanen, Aleksiina Asell ja Kirre Palmi. Koko nelikko teki tasaista työtä, heidän keskinäisten osuusaikojen ollessa erittäin tasaiset. Tällaisessa viestissä onkin tavoiteltavaa, että suunnistajat juoksisivat mahdollisimman tasaisesti samoja osuusaikoja kuin joukkuekaverit samalla osuudella.

Viidennellä osuudella viimeisenä Nouskin viestinviejistä osuudelle startannut Ville Parkkinen juoksi kovan osuusajan ja näin Jooseppi Kalliokoski, Juha Luoma ja Juho Ylinen päästivät seuraavan osuuden juoksijat metsään lähellä toisiaan.

Naistensarjalaisista koostuneella kuutososuudella juoksivat varmat suoritukset Outi Borgenström, Kaisa Hankala, Emmi Lehkonen ja Marjo Taanila. Nuorempia vastaan juossut Outi klaarasi osuutensa erinomaisesti ja Marjo teki kovan henkilökohtaisen osuusajan.

Viimeinen nelihenkinen osuus oli seitsemäs, noin viiden kilometrin mittainen osuus. Nouskilaisista tulessa olivat Jari Niemenmaa, Iivo Kotamäki, Juho-Veikko Hytönen ja Teemu Oksanen. Miehet onnistuivat juoksemaan hyvät osuudet ja tiukkaa joukkuekavereiden välistä kisailuakin oli. Juho-Veikon ja Teemun osuusajat erosivatkin vain vaivaisella 14 sekunnilla.

Kahdeksannella osuudella siirryttiin takaisin yhden juoksijan osuuksille, jossa Jukka Pohjonen vei Nouskin viestiä. Kokenut Jukka teki hyvän suorituksen ja toi joukkueen vaihtoon tismalleen viimevuotisella päätössijalla 48.

Toiseksi viimeisellä osuudella Vesa Taanila ja ankkurina juossut Maiju Oksanen onnistuivat nostamaan sijoitusta vielä kaksi pykälää. Loppusijaksi muodustui siis täten 46. Joukkue oli sijoitukseen tyytyväinen, vaikkeivat kaikki juoksijat omiin henkilökohtaisiin suorituksiinsa olleetkaan täysin tyytyväisiä. Tällaisessa 25 hengen viestissä on tärkeää onnistua koko seuran voimin, vaikkei yksittäisiä huippuosuuksia tulisikaan.

Osa Nouskilaisista juoksi yhdistelmäjoukkueessa Kankaanpään suunnistajien ja Kyrös-Rastin kanssa. Yhdistelmäjoukkueessa oli paljon nuorempia suunnistajia, joille tällaiset viestit ja reissut ovat erittäin tärkeitä kokemuksen kannalta. 25mannan hienous piileekin siinä, että viesti vaatii molempia sukupuolia ja kaikenikäisiä suunnistajia samaan joukkueeseen. Tällaisia viestejä ei juuri muita ole, joten Mannaan on aina mukava startata.


Kisakuvia

iknv-net