iknv.fi

Ajankohtaista

Helasuunnistus Luhalahdessa

Kiitos kisavieraat, kilpailijat, huoltajat, muu yleisö, maanomistajat ja talkoolaiset!

Aurinkoinen kevätpäivä kruunasi Helasuunnistusten kisakeskuksen: noin 450 kilpasuunnistajaa ja 40 kuntosuunnistajaa pääsi nauttimaan Väinänvuoren rinteistä, pienipiirteisistä avokalliomäistä sekä vanhoista sammalpeitteisistä kuusikoista. 

Maasto on suunnistuksellisesti haastavaa, mutta haasteita halusimmekin tarjota, ja ainakin maalissa kommentit olivat kiittäviä. Virheitä oli helppo tehdä, mutta niistä ei voinut ainakaan karttaa syyttää :)

Pääsarjojen voittajat selviytyivät reiteistään sujuvasti, kisojen tuloslinkin alta löytyvät heidän reittipiirroksensa. Naisten ykkönen, Kalevan Rastin Paula Iso-Markku halusi tulla parantamaan suoritustaan kahden vuoden takaisista SM-kisoista ja sen hän totisesti teki. Tampereen Pyrinnön Sonja Kyrölä antoi hyvän vastuksen eikä Kangasala SK:n Iida Savolainenkaan kauas jäänyt.

Miesten voittoon suunnisti ylivoimaisesti Vehkalahden Veikkojen Tero Föhr, vuoden 2015 SM-keskimatkan pronssimies. Tero palasi Luhalahden maisemiin, kun tiesi maaston vaativuuden ja kartan tason. Vaikkei vuoden 2007 MM-keskimatkan hopeamies enää huipulle satsaakaan, vauhtia ja taitoa löytyy. Kisan kakkonen, Valkeakosken Hakan Timo Saarinen jäi yli kahden minuutin ja kolmonen, Kangasala SK:n Topias Tiainen, yli kolmen minuutin päähän. 

Lasten sarjoissa saatiin iloisia maaliintulijoita, Väinänvuoren vaelluspolut tarjosivat hyviä oikomahdollisuuksia rastireitille ja turvaa suorille radoille. 45-vuotiaat ja vanhemmat pääsivät nauttimaan pienipiirteisestä maastosta 1 : 7500 mittakaavaisella kartalla, joka helpottaa kartanlukua huomattavasti.

Ensi keskiviikkona 31.5. Sata-Häme-rastit kuntosuunnistetaan samoissa maisemissa, joten tuolloin pääsee vielä testaamaan kisa- tai kuntoratoja. Metsään pääsee klo 17.30 - 19.00. Tervetuloa uudestaan Luhalahteen!

iknv-net