iknv.fi

Ajankohtaista

Nouski kokousti ja palkitsi

Ikaalisten Nouseva-Voima ry:n syyskokous ja kauden päättäjäiset pidettiin 3.12. Vatulan Nykäyksellä. Edustusurheilijat ja nuorista tehotiimiläiset leireilivät Vatulassa samaan aikaan, joten päättäjäistilaisuudessa oli tupa täynnä väkeä ja seuran nuorimmillakin oiva tilaisuus nähdä oman seuran huippuja.

 

Syyskokouksessa valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Kirre Palmi Vesa Taanilan vetäydyttyä tehtävästä. Kirre on aikanaan toiminut usean vuoden Nouskin puheenjohtajana, välillä hän johti pitkään Suomen Suunnistusliittoa ja nyt on aika siirtyä taas oman seuran johtotehtäviin. Vesa jatkaa edustusurheilijoitten edustajana johtokunnassa, muut jäsenet ovat Jouni Holmala, Tapani Jokela, Tero Linnainmaa, Kristiina Oksanen, Jukka Pohjonen, Tuija Ukkonen ja Outi Borgenström.

Vuonna 2017 Nouski tavoittelee jälleen menestystä kilpailuissa laadukasta nuoriso- ja harrastustoimintaa unohtamatta. Erilaiset tapahtumajärjestelyt vaativat koko seuran ponnisteluja, edessä on mm. Jämi42 18.2. Jämillä, omat kansalliset Helasuunnistukset 25.5. Luhalahdessa ja paljon muuta. 


Puuro- ja kahvitarjoilun jälkeen siirryttiin kauden palkitsemisiin. Vuoden 2016 seuran parhaana suunnistajana muistettiin Mikko Knuuttilaa, joka voitti lokakuussa erikoispitkien matkojen SM-kilpailun. Normaalimatkan SM-nelonen ja maajoukkuetehtäviin valittu Eetu Savolainen oli toinen edustusmiehistön palkituista. Lisäksi Jämi-stipendein muistettiin SM-kilpailuissa 10 parhaan joukkoon suunnistaneita Aleksi Karppista, Teemu Oksasta (4 kymppisakin sijoitusta, parhaana 4. sija erikoispitkillä matkoilla), Veera Haavistoa (2 kertaa kymppisakissa), Juho Ylistä ja Maiju Oksasta sekä nuoria miehiä Tero Linnainmaata, Tuomas Kotroa, Ville Parkkista ja Juha Luomaa.


Edustusurheilijoista muistettiin lisäksi kauden aikana reilusti suorituksiaan parantanutta Iivo Kriikkulaa. Edustuksen manageri-huoltaja Sami Siirilää kiitettiin hienosta heittäytymisestä rooliinsa ja väistyvää puheenjohtajaa Vesa Taanilaa hyvästä johtajan pestistä oman kilpauran ohella. Leimaus-leirin sihteerinäkin toiminut Sami Siirilä jakoi erityisen Leimaus-leiristipendin oman seuran leiriläiselle Veera Haavistolle.
Loppusyksystä tasakymmeniä täyttäneelle seuran kartoista ja monesta muusta asiasta huolta pitävälle Jukka Pohjoselle ojennettiin Nouskin viiri ja karttoihin liittyvää seikkailumateriaalia. Jukan apu on ollut korvaamatonta niin eri tapahtumajärjestelyissä kuin viikoittaisten harjoituskarttojen valmistelussa. 


Koska Nouskin parhaat 16-sarjalaiset kuuluvat jo edustusurheilijoihin, Vuoden nuori suunnistaja-palkinnon sai todella nuori, mutta jo pitkään lajia erittäin aktiivisesti harrastanut Kira Holmala, joka kuluneella kaudella kilpaili vielä 10-sarjassa. Kiran huippusuorituksena voidaan pitää Ruotsin rastiviikon liki 250 10-sarjalaisen joukossa sijoittumista suoralla radalla 20 parhaan joukkoon yhdessä osakilpailussa, Ruotsissa ei Suomen tapaan käytetä lainkaan rastireittiä. Kira palkittiin myös Vuoden Vintiö-suunnistajana: huikeat 48 suoritusta harjoituksissa ja kisoissa kauden aikana.


Alle 10-vuotiaitten junnusuunnistajien kiertopalkintoTopin pytty ojennettiin tällä kertaa hienosti kehittyneelle ja ahkerasti harjoituksissa käyneelle Jenniina Taiviolle.


Suunnistuskoululaisia oli tänä vuonna mukana iso ja iloinen joukko. Vuoden Suunnistuskoululaisena palkittiin Ilona Lehtinen, joka oli mukana kaikissa suunnistuskoulun harjoituksissa. Muita ahkeria harjoittelijoita muistettiin kunniakirjoin seuraavasti: Urheat Uurastajat Stiina ja Kreetta Kauppila, Jooseppi Jokinen ja Jaakko Luotolinna, Pieni Ponnistaja Enna Luiro, Suuret Seikkailijat Matias Haavisto ja Veera Hakala sekä Rehdit Retkeilijät Elsa Asell ja Juuso Kiviluoma. 

11-sarjasta lähtien juniorisuunnistajat luokitellaan kilpailumenestyksen mukaan. Seura muisti myös Nouskin nuoria luokkasuunnistajia Veera Haavistoa, Teemu Oksasta ja Kasimir Niinimäkeä (1.lk), Milla Aaltosta ja Anton Vehkalahtea (2.lk) sekä Aleksiina ja Verneri Asellia ja Ida Isolähteenmäkeä (3.lk). 


Vuoden Nuorena Talkoolaisena muistettiin Milla Aaltosta. Parhaasta nouskilaissuorituksesta Venlojen Viestissä jaettava Vuoden Venla -palkinto ojennettiin tällä kertaa Maiju Oksaselle. 


Vuoden Ohjaaja -palkinnon sai Päivi Haavisto, joka keväällä otti suunnistuskoulun ohjat käsiinsä ja tartutti suunnistuksen ilon myös isoon joukkoon pieniä aloittelijoita apunaan Nouskin omia hiukan vanhempia suunnistajatyttöjä.


Suunnistuskausi 2016 on saatu päätökseen, mutta seuratoiminta jatkuu läpi talvenkin vilkkaana. Ikaalisissa kaikenikäiset nuoret kokoontuvat torstai-iltaisin liikuntahallille salitreeneihin ja edustuksen väki ja vanhemmat juniorit harjoittelevat ahkerasti kohti tulevaa suunnistuskautta 2017.

iknv-net