iknv.fi

Ajankohtaista

Jämi Suunnistusmaratonille ennätysmäärä osanottajia

Lauantaina 29.10. Jämillä suunnistettavalle Jämi Suunnistusmaratonille ilmoittautui 695 suunnistajaa kilpa- ja kuntosarjoihin ennakkoilmoittautumisen sulkeuduttua sunnuntai-iltana.

 

Kymmenettä kertaa järjestettävän tapahtuman historiassa tämä on jo kaikkien aikojen ennätys ja Jämin maastoissa nähdäänkin melkoista vilskettä kun kaikki suunnistajat starttaavat matkaan klo 11 yhteislähdöllä. Kasvua edellisvuosien osanottajamääriin on nähtävissä erityisesti nuorimpien 12- ja 14-vuotiaiden sarjoissa.

Ilmoittautuminen jatkuu keskiviikkoiltaan asti jälki-ilmoittautumisina ja kuntosarjoihin voi ilmoittautua myös kilpailupaikalla.

Tapahtumaan ilmoittautuminen irma-palvelussa

Ratamestari Jukka Pohjonen lupaa että maastoon kyllä mahtuu tuhatkin suunnistajaa ja odottaa jo innolla myös omaa syksyn suunnistuskauden kohokohtaansa.

Miesten 25 kilometrillä osanottajat pääsevät haastamaan paitsi omaa kestävyyttään niin myös erikoispitkän matkan tuoretta Suomen mestaria Mikko Knuuttilaa, jolle ennakolta tiukinta vastusta tullee tarjoilemaan kokenut maajoukkuemies Olli-Markus Taivainen. Naisten 18 kilometrillä Tampereen Pyrinnön ja Kooveen välisessä kamppailussa nähtäneen ainakin Pyrinnön kolminkertaisen nuorten maailmanmestari Simona Aebersoldin ja Kooveen kevään EM-kilpailuissa Suomea edustaneen Miia Niittysen välienselvittely.

Kaukaisimmat osanottajat kilpailuun tulevat Australiasta asti, joskin suurin osa kilpailijoista saapuu paikalle Hämeen ja Satakunnan alueilta, joiden aluemestaruusmitalit erikoispitkällä matkalla ratkotaan tuttuun tapaan Jämi Suunnistusmaratonilla.

Tapahtuman kotisivut

iknv-net